Puntensysteem

  • Onderwerp starter Remboooo
  • Startdatum
R

Remboooo

Gezien het feit dat het forum de laatste tijd overspoeld wordt door nutteloze/xtreem offtopic posts die uit het niets lijken te komen ("de oplossing voor je probleem lijkt me blablabla, mooi weer is het trouwens hè? Ik ga deze zomer naar Frankrijk blablabla") denk ik dat rené maar es maatregelen moet nemen. What about a puntensysteem bv, Fok!/T.net style, dus voor iedere nutteloze/offtopic post geeft een modje een minpunt, voor iedere HEEL erg nuttige post (slim / extra informatie (bv door een linkje) een pluspunt, en dat je dan begint met 20 punten ofzow.
Dit moet niet zo moeilijk te doen zijn, gewoon voor ieder bericht in een xtra 'puntenkolommetje' bijhouden of het bericht al gemodereerd is en bij de gebruikers een puntentotaal bijhouden. Als je dit zo apart doet kan de user/moderator zien voor welk bericht hij min/pluspunten gekregen heeft, en is het ook zo dat als een bericht verwijderd wordt nadat het gemodereerd is tóch het punt blijft staan, zodat een gebruiker niet al z'n slecht gemodereerde posts verwijdert (het kan dan dus wel, maar heeft geen zin voor je puntentotaal).
Sylvester is YaBB xpert dus die moet dat wel kunnen doen ;)
Je kunt ook doen dat dan in het vakje bij je usericon (bij een post), bv onder het aantal posts het aantal punten komt te staan.
Het enige nadeel aan dit systeem is dat als toevallig syl/rené geen zin heeft om een post te modereren, je gelijk hele klaagtopics over het puntensysteem krijgt. Je moet dan ff een nieuw board maken (klaagbaak ofzow) waarin je een FAQ zet waarin staat dat posts als "waarom heb ik net een slecht punt gekregen??? Waarom heb ik geen pluspunt gekregen???" met 3 minpunten gemodereerd worden.

Zow, hele lap tekst maar het lijkt me wel een goed id ::)
(René gaat dit hele id afkraken & uitkotsen maar dat boeit me niet ;))
 
Mee eens!
puh2.gif


BTW: YaBB heeft een ingebouwd karma-systeem, alleen staat het niet aan.

Ik zal m'n kerstvakantie opofferen voor zo'n functie...
shutup.gif
 
Wow.... wordt dat ook nog met terugwerkende kracht dan gedaan ?!
Ik heb veel nuttige posts gedaan :) :)
 
Ben het hier ook helemaal mee eens hoor. Ik word echt doodziek van al die nutteloze post.
Het forum raakt hierdoor enorm vervuild, en wordt ook steeds minder serieus!

Maarja, zo'n punten systeem kan weer erg lastig zijn voor normale users. Ik vind dat systeem van tweakers nou ook niet echt verhelderend werken...
 
Gewoon bovenaan een post iets neerzetten van "Waardering van deze post:"
en dan:
+2 - Informatief
+1 - Inzichtvol
+1 - Informatief
0 - Niet beoordeeld
0 - Onzin
0 - Offtopic
-1 - Onzin
-1 - Generaliserend
-2 - Onzin
-2 - Agressief
-2 - Generaliserend
-3 - (zie -2)
-5 - Ongewenst
-10 - Ongewenst

En dan links naast een bericht onder "Berichten: xxx":
"Waardering gebruiker: xx"
waarbij dit een getal tussen 0 en (oneindig) is. Als een user 0 punten heeft wordt zijn status op 'gebanned' gezet.

Enneeh, sylvester, suc6 ermee ;)
 
Het karmasysteem van YaBB vind ik eigenlijk al goed. Daarmee kan je zien of een user zich 'goed' of 'slecht' gedraagt.
smile.gif

Als je er dan nog een goede mod bij maakt, kan je er zelfs voor zorgen dat je een ignore-list maakt, zodat de posts van de [betreffende user(s)] niet worden weergegeven
puh2.gif
 
Een user kan een andere user positief of negatief beoordelen (een karma-puntje geven): -1 of +1, dat kan een user om het X-aantal uren doen. Je kan aangeven of iedereen mag beoordelen, of een bepaalde groep users, bijvoorbeeld KarmaUsers
 
Rene zei:
Ben het hier ook helemaal mee eens hoor. Ik word echt doodziek van al die nutteloze post.
Het forum raakt hierdoor enorm vervuild, en wordt ook steeds minder serieus!

Maarja, zo'n punten systeem kan weer erg lastig zijn voor normale users. Ik vind dat systeem van tweakers nou ook niet echt verhelderend werken...
Mja, maar dan denk ik weer ... waar trek je een grens.

Als er in een post een antwoord wordt gegeven op de vraag van een topicstarter en vervolgens wordt er in datzelfde bericht een vraag gesteld wat totaal niet op het topic slaat, moet je dan voor elke nieuwe vraag een ander topic starten ?

Bij een forum als GoT moet het inderdaad overzichtelijk gehouden worden omdat dat een open forum is en niet specifiek gericht op een bepaald onderwerp. HIER gaat het meestal om Chello/UPC of andere aanverwante topics.
Als je een forum hebt met meer dan 100000posts per dag dan wordt het inderdaad een zooitje als er offtopic wordt gereageert, maar niet net zoals bij dit forum dat er maar 100posts per dag komen ofzo (sorry als het er meer zijn, maar ik gok maar wat)

Beetje policy in bepaalde topics moet wel gevoerd worden, maar dat wordt nu al goed bijgehouden vind ik zelf. Dus persoonlijk vind ik het onnodig om juist op dit forum een puntensysteem in te gaan voeren.

Kwestie van gewoon de users mededelen en toevertrouwen (zo'n groot clubje is het niet hier wat elke dag zit) dat ze niet al te ver offtopic gaan in een serieus onderwerp.
 
Terug
Bovenaan