PSV - AZ voor het eerst in Nederland in Virtual Reality te beleven

Provider Forum

Officieel account
Berichten
76
Zaterdag 6 april om 18:45 uur wordt de topper PSV – AZ afgetrapt. Deze wedstrijd is voor een select publiek live te zien in virtual reality (VR). ESPN en KPN slaan de handen ineen en brengen voor het eerst in Nederland een Eredivisiewedstrijd op deze manier in beeld.

Het is een unieke, innovatieve manier om de topper in de Eredivisie live te ervaren. Vanuit je luie stoel maar toch met dezelfde beleving als in het stadion. In samenwerking met Go!Gaming locatie LeidseRijn maken ESPN en KPN dit mogelijk op zaterdag 6 april. Door een speciale, unieke camerapositie vanuit het Philips stadion te verbinden met een set aan VR-brillen beleven 100 fans vanuit GoGaming! Utrecht de wedstrijd alsof ze boven op het veld zitten in het Philips stadion.

Mark Versteegen, Directeur Sponsoring bij KPN: “KPN blijft de komende jaren fors investeren in de digitalisering van Nederland. We gaan door met het verbeteren van de Nederlandse digitale infrastructuur. Naast de uitrol van glasvezel en investeringen in nieuwe 5G-toepassingen, cloud en AI ontwikkelt KPN speciaal voor klanten het beste digitale aanbod door samen te werken met toonaangevende partners op het gebied van entertainment, gaming en security. Vanuit ons hoofdsponsorschap van de Eredivisie en onze relatie met ESPN brengen wij het Nederlandse voetbal dichter bij onze klanten op een innovatieve en digitale manier.”

Matthijs van Elk, Director Digital van ESPN: “ESPN is er altijd en overal voor de fans. De beste ervaring beleef je natuurlijk in het stadion, maar daarbuiten is ESPN op verschillende manieren het beste alternatief om het voetbal live te beleven. Op de televisie in je huiskamer, online op je tweede scherm of onderweg op je smartphone. Met deze speciale wedstrijd in VR gaan we als eerste in Nederland nog een stap verder: de echte stadionbeleving vanuit je luie stoel. We zijn zeer benieuwd naar de reacties.”

1712068434911.png

KPN en Eredivisie perfecte match

KPN en de Eredivisie zijn al jaren een perfecte match. Van 1990 tot 2002 was KPN hoofdsponsor en droeg de competitie zelfs de vorige naam van KPN, de PTT Telecompetitie. In 2014 is KPN wederom partner geworden van de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie en sinds seizoen 2017/2018 opnieuw hoofdsponsor. Deze samenwerking wordt nu voor de komende vier seizoenen verlengd, met een optie tot nog een jaar.

KPN is intensief betrokken bij het Nederlandse voetbal en steunt de sport in de volle breedte, van de Eredivisie, Oranje en de succesvolle Leeuwinnen tot en met de lokale amateurverenigingen. Met de sponsoring van de eDivisie en E-Oranje weet KPN bovendien gamend Nederland aan zich te binden.

Verder lezen...
 
Terug
Bovenaan