• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Providers gedaagd om gegevens...

Status
Niet open voor verdere reacties.
0

01maniaxie

Auteursrechtenorganisatie Brein eist in een kort geding tegen vijf internetproviders de gegevens van hun klanten die veel illegale muziekbestanden op internet aanbieden.

De vijf grootste consumentenproviders Planet Internet, Het Net, @Home, Wanadoo en Tiscali hebben een dagvaarding ontvangen, bevestigde directeur T. Kuik van Brein woensdag.

De stichting Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland (Brein) wil in totaal 42 mensen vervolgen wegens hun illegale muziekaanbod op internet. Brein heeft alleen de ip-nummers van de overtreders en daarom is de internetaanbieders om de naam- en adresgegevens gevraagd.

De providers weigeren die gegevens om privacyredenen af te staan en daarom meent de stichting dat het kort geding noodzakelijk is. De rechtszaak dient op 16 juni in Utrecht.

Kuik is overtuigd van zijn gelijk. "Er is duidelijk sprake van inbreuk op het auteursrecht. Deze mensen hebben de kans gehad om met ons te schikken. In een civiele procedure hebben wij recht op die gegevens", verklaarde hij woensdag.

In april kondigde Brein de acties aan. Zeven internetters hadden hun zaak op dat moment al geschikt voor gemiddeld 2100 euro.Toch eigenlijk wel weer een soort inbreuk op privacy... >:(...

(Als het al gepost was sorry dan 8))
 
Wat is het adres van die Brein? Een kijken of ze al gewapend glas in hun vensters hebben geinstalleerd.
 
01maniaxie zei:
(Als het al gepost was sorry dan 8))

BREIN treedt op
https://ziggoforum.nl/posts/100194/
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Lytse Pier zei:
BREIN treedt op
https://ziggoforum.nl/posts/100194/
Okee daz duz niet het zelfde wat ik poste!!! lijkt er wel een beetje op... maar goed..
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Eeeeh,
Eigenlijk wel een beetje:

Lytse Pier zei:
Brein is weer bezig; gevonden op www.nu.nl

Internetaanbieders gedaagd om klantgegevens

Uitgegeven: 11 mei 2005 14:09
Laatst gewijzigd: 11 mei 2005 14:39

DEN HAAG/UTRECHT - Auteursrechtenorganisatie Brein eist in een kort geding tegen vijf internetproviders de gegevens van hun klanten die veel illegale muziekbestanden op internet aanbieden. De vijf grootste consumentenproviders Planet Internet, Het Net, @Home, Wanadoo en Tiscali hebben een dagvaarding ontvangen, bevestigde directeur T. Kuik van Brein woensdag.

https://www.nu.nl/news/524588/50/Internetaanbieders_gedaagd_om_klantgegevens.html
 
Brein kan van mij echt de pot op... serieus... ik deel dan eignelijk niks met anderen want ik download zelf heel weinig. maar als ik download. download ik allemaal bestanden die in rar's zijn verpakt, 55 rar's voor een iso.
nou mag brein mij vertellen hoe ik illegaal bezig ben als ik een rar binnenhaal waarvan de data in die enkele rar niet te extracten is. en ten tweede hoe ben ik illegaal bezig als ik een rar upload van 30 rar's totaal. die persoonheeft niet het hele bestand (bijvoorbeeld muziek album) van mij.. dus mij aanklagen omdat de muziek industrie verlies lijdt?!?!?

bewijs eerst maar eens dat muziek industrie verlies lijdt. was laatst een onderzoek waaruit bleek dat ze de verkeerde cijfers gebruikt ahdden en dat ze juist winst hadden van hoeveel miljard wel niet.

en ten tweede, he die ene rar file bezorgt diegene geen werkende muziek stukje dus waar klaag je me voor aan? voor een stuk nuteloos data?!?!
 
het gaat ook niet om het downloaden maar om het VERSPREIDEN van muziek/film/clips eigenlijk op alles wat je versrpeid waar je copyright op heb doe je niet verspreiden en alleen downloaden is er niks aan de hand
 
Hoi hoi,

Mocht BREIN winnen, wat ik overigens niet denkt.
Dan denk ik dat veel mensen hun abonnementen zullen verlagen of opzeggen.

???
 
Neej hoor zolang mensen er maar rekening mee houden dat ze niet verspreiden maar alleen downloaden
 
Wolter zei:
Neej hoor zolang mensen er maar rekening mee houden dat ze niet verspreiden maar alleen downloaden

Ja, en als iedereen alleen download, dan valt er strax nikt te meer te downloaden, sharen die handel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan