• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Problemen Ziggo modem met router en ip camera

Status
Niet open voor verdere reacties.
N

nicktrepels

Hallo,
Ik heb een probleem met het installeren van mijn Foscam FI9801W. Ik kan de camera via het LAN netwerk bereiken, maar niet via het WAN.

20140414_093626.jpg


Hier is een afbeelding van het netwerk. Het Ziggo modem/router is een Ubee EVW321b en de router is een TP-Link tl-wr1043nd. De poorten op beide zijn goed
geforward. Ik kan de camera via het WAN benaderen als hij op het Ziggo modem/router is aangesloten. Maar zodra ik hem op het netwerk van de TP-Link aansluit lukt dit niet meer.

Heb zelf het gevoel dat dit komt door de twee verschillende interne netwerken. Maar weet dit niet zeker.

Hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.
 
Ik heb geen idee of het kan, een tweede router, die niet als switch is ingesteld, port forwarden. Hoe zou je dat regelen? Je vraagt het op via je externe IP met een poortnummer. Bv 84.66.2.222:1000
Die 1000 moet dan door de eerste router worden doorgesluisd naar de tweede router, die dat dan weer doorsluist naar de IP camera. Of dat werkt????

Als je de tweede router inderdaad als switch instelt (aansluiten op een van de LAN-poorten , IP adres in dezelfde reeks als de 1e router en DHCP uit, dat zit alle logica en besturing bij de eerste router.

Overigens ondersteunen sowieso niet alle routers het bekijken van een IP camera (of webserver) thuis via het WAN-adres. (iets met een loopback functie die ontbreekt). Je kunt dan wel vanaf een ander IP adres (of Ziggo Hotspot) via WAN je IP camera bekijken, maar niet thuis.
 
Ik heb liever 2 netwerken i.p.v. 1. Heb net nog iets gelezen van een public IP adres instellen op de router (wr1043nd). Nu staat er bij de router onder het WAN adres 192.168.1.XX van de router. Moet dit niet een public IP(bv. 120.120.82.60) adres zijn?
 
Wat maakt het uit of het 2 netwerken met ieder een eigen besturing of 2 Wifi signalen (wifi netwerken) zijn met 1 centrale besturing?
 
Vind ik zelf handiger, maar als het een netwerk is is het ook prima, zolang het maar werkt (als iemand een oplossing heeft).
 
Ik heb precies dezelfde opstelling:

Ubee (ziggo) -> TL-WDR4300 -> Foscam FI9831W Moet ik 2x forwarden?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan