• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Problemen Sitecom WL-143/WL-140g/Motorola SB4100

T

tulanez

Sinds enige tijd gebruik ik een draadloos netwerk icm Chello Classic. De router is een Sitecom WL-143 en de netwerk-kaart is een Sitecom WL-140g Cardbus Card. Volgens de handleiding van Sitecom dient na 10 seconden nadat de router op de kablemodem is aangesloten, het LED "Status" te doven. Bij mij blijft deze LED branden, hetgeen volgens de handleiding "duidt dat op een hardware probleem". Veel meer informatie geeft de handleiding verder niet over de mogelijke oorzaak daarvan.

Desondanks dat de LED blijft branden, functioneert het draadloos netwerk doorgaans normaal. Ja, "doorgaans", want met regelmaat ligt de boel eruit (de netwerk status geeft aan "Acquiring Address" om vervolgens na lange tijd aan te geven "little or no connection available - bla bla") en moet ik de kabelmodem uitzetten en met tussenstappen van 30 seconden achtereenvolgens de kabelmodem herstarten, de router inschakelen en de PC weer opstarten. De laatste tijd is dat bijna drie maal per week nodig. Soms gebeurt dit tijdens het internetten, soms bij opstarten van de PC en soms wanneer de PC uit standby komt.

Weet iemand of dat dit komt vanwege het 'hardware probleem', of vanwege instabiliteit van het chello netwerk, of vanwege eventuele compatibiliteitsproblemen tussen WL-143 en Motorola SB4100?

Graag jullie advies!
 
want met regelmaat ligt de boel eruit (de netwerk status geeft aan "Acquiring Address" om vervolgens na lange tijd aan te geven "little or no connection available - bla bla")
Dat heb ik ook vaak met mijn wl143 en wl121 (pci). Gewoon ff stekker deruit en der weer in bij de wl143 dan doet ie em weer. Heeft niets met je modem temaken. Ik dacht dat het wel over zou gaan na een paar maanden en firmware upgrades, maarja ik heb ermee leren leven.

Waarschijnlijk hebben ze ons gewoon beta hardware verkocht want dat ding kan 108MB/s maar als je Piggy ACK en Nitro™ uitdoet heb je dat probleem niet maar dan kom je ook niet hoger dan 54MB/s.

Mijn status licht blijft trouwens ook branden:
 
Error, thanks voor je reply. Het blijft een hinderlijk euvel. Ik ga Sitecom maar eens mailen. Als ik een antwoord van ze krijg dat de moeite waard is, dan zal ik het in dit topic posten.
 
Ik heb sinds 2 weken een WebSTAR EPX2203 modem in huis (vriendin wilde telefonie via upc...) en SINDSDIEN GEEN PROBLEMEN MEER!!!

LED "status" bijft ook met de nieuwe modem branden... Kan kennelijk geen kwaad.

Zou het dan toch een compatibilliteitsprobleem zijn geweest tussen mijn WL-143/WL-140g en de Motorola SB4100? Of was er simpelweg een defect aan die SB4100?
 
Ik denk dan eerder aan een communicatie stoornis tussen sitecom en motorola aangezien ik dit probleem ook heb met de sb5100e en sb5101e.
 
Maak je geen zorgen, dit is een fout in de handleiding van de Sitecom. Lampje dient gewoon te branden. Ik heb zelf ook een sitecom dus ik zat ook met dat probleem. Dit is ook te lezen bij de support van sitecom.nl.
 
ikkezelluf zei:
Maak je geen zorgen, dit is een fout in de handleiding van de Sitecom. Lampje dient gewoon te branden. Ik heb zelf ook een sitecom dus ik zat ook met dat probleem. Dit is ook te lezen bij de support van sitecom.nl.

Wat een ontzettend knullige fout in de handleiding....

Sinds dat ik mijn nieuwe modem heb, lukt het me ook weer (sinds de oorspronkelijke installatie van de router) om op http://192.168.1.1/index.html te komen.

(Sorry als ik wat te excited overkom over mijn nieuwe WebStar modem, maar die Motorola drove me to the edge of insanity...)
 
bij mij precies hetzelfde als bij topicstarter tulanez.
Heb een WL-143 router met vroeger een ander modem dat steeds uitviel, stroom eraf en weer erop steeds idd!
Heb toen apparaatje gekocht bij de Blokker waarmee je draadloos de stroom kan aan/uit zetten, werd er helemaal gek door :S
Ander modem gekregen, een Webstar, en probleem opgelost!
De Monteur die de boel kwam monteren zei dat mn modem geel was uitgeslagen door overbelasting of stroompiek  :angel:
Zou best kunnen want er staat hier een pc 24/7 te downloaden en uploaden op full speed (downloaden meestal niet, zeker niet toen we nog Extreme hadden :P)
 
Terug
Bovenaan