• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Problemen RTL5, SBS6 & Nick Jr

Status
Niet open voor verdere reacties.
Z

zwjanehals

Problemen RTL5, SBS6 & Nick Jr; opstelling verkeerd??

Beste mensen,

Wij hebben problemen met RTL5 en SBS6 beneden op de TV, en met Nick
Jr boven op de slaapkamer. Het beeld is blokkerig, vervormd, verkleurd. Ook het geluid is gestoord. Aanvankelijk kregen we Nick Jr op de bovenverdieping helemaal niet door, maar na plaatsen van een Hirschmaan versterker wel. Echter, wel maar op 1 slaapkamer. De andere geeft dus problemen, kwamen we vandaag achter door het bijplaatsen van een TV....

Situatie:
- Philips PFL75/76, een Hirschmann versterker (GHV 20 E), 3 meter nieuwe binnenhuis bekabeling, Busch Jeager wandcontactdoos en een goede kabel naar de TV (niet zeker of dit kabel keur is, maar de prijs was fors (in de 20 euro)

- de Ziggo monteur zegt dat er verlies optreedt in de CAI WCD omdat dit een rijgdoos is en geen einddoos. Vanuit deze doos gaat nog een signaal naar de bovenverdieping (2 slaapkamers). Het signaal bij de AOP is perfect zegt hij. Aanlsluiten van de TV direct op het AOP met een kabel van de monteur geeft geen problemen.

- de electricien zegt dat dit niet logisch is, de rijgdoos is van goede kwaliteit (Alles Busch Jaeger schakelmateriaal icm met Hirschmann spul)

Jullie snappen. Ik ben al veel geld kwijt aan monteurs, een versterker etc etc. Als de electricien wil proberen om de kabel te splitsen bij het AOP en niet meer via de rijgdoos. Maar garanties voor oplossen van het probleem geeft hij niet omdat volgens hem dit het probleem niet is.

Iemand met goede raad?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Waar heb je de versterker staan? is die al voordat je het signaal naar boven stuurt?
 
Waarom geloof je de Ziggo monteur niet? Die heeft bewezen en laten zien dat het tot aan het AOP goed werkt.
Ik zou tegen de elektroboer zeggen dat rijgdozen vaak problemen opleveren en dat eigenlijk iedereen een ster-systeem adviseerd.
(Wat dus niet wil zeggen dat er geen mensen zijn waar een rijgdoos wel kan werken).
 
Het is niet zo dat ik de ziggo monteur niet geloof, maar ik kan me bijna niet voorstellen dat een rijgsysteem met kwaliteitsonderdelen dit resultaat oplevert.

De Hirschmann versterker zit direct achter het AOP, vanwaaruit 4 CAI punten gevoedt worden, dmv rijgdozen (uiteraard weet ik niet hoe dit allemaal geschakeld zit, omdat de CAI punten verdeeld zitten in het huis)

Helaas heb ik nu geen reele mogelijkheid meer om een stersysteem aan te leggen. Alle leidingen zijn 3 jaar geleden gelegd, alles is mooi dicht gestuct etc. Ik zit niet te wachten op hak- en breekwerk.

Wellicht nog vermeldenswaardig: het probleem is begonnen toen er meer HD zenders in het zenderpakker bijkwamen. Ook heb ik vandaag kabel-keur kabels ontvangen, maar ook hiermee blijft het resultaat achter.

Heb ik nog andere opties?
 
Wat wel belangrijk is met rijgdozen is dat de ongebruikte inwendige uitgang voor een evt. volgende doos moet worden afgesloten met een afsluitweerstand van 75 ohm.
 
Hmmm, niet de antwoorden waar ik op had gehoopt, maar wel helder en duidelijk. Zou het mss nog iets kunnen uitmaken als ik versterkers op de 2 slaapkamers plaats?
 
Hmmm, niet de antwoorden waar ik op had gehoopt, maar wel helder en duidelijk. Zou het mss nog iets kunnen uitmaken als ik versterkers op de 2 slaapkamers plaats?

lijkt me niet.
je hebt daar al een slecht signaal, wat je dan ook nog eens gaat versterken.
 
Op zich kan een rijgdozen systeem goed werken. Maar je hebt wel een versterker nodig omdat per doos de aansluiting met 10 to 15 db verzwakt wordt. Daarnaast heb je per doos een doorgangsdemping van 1-2 db naar de volgende doos.
Stel dat je 5m kabel naar de 1e doos hebt (demping 5 * 0,18 = 0,9 db) en dan de doos (2 db) en vervolgens de kabel naar boven van 10 m (10 * 0,18 = 1,8 db) en daar een rijgdoos van 15 db, dan is je totale verzwakking : 0,9 + 2 + 1,8 + 15 = 19,7 db
De versterker moet dan rond de 20 db versterken, anders krijg je signaalverlies.

Met een GHV20E zou dat mogelijk moeten zijn. Dus er is wat anders mis vlgs. mij. Kun je de versterker nog afregelen (misschien staat hij te laag ?).
Of anders verdenk ik de aansluitingen c.q. kabel (breuk).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan