• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Problemen met verbinding

J

johanalfa

Ik heb problemen met mijn verbinding :(

Ik heb chello classic
windows xp
pentium IV 3,2ghz
1024 Mb geheugen
160 GB HD

Mijn verbinding valt elk half uur weg, 1 minuut over het hele uur en 1 minuut over het halve uur. Dan moet ik mijn modem van Chello resetten om weer op internet te kunnen. Ik heb UPC gebeld en zij zeggen dat het niet aan UPC ligt. Er zit geen router tussen mijn pc en mijn modem. Weet iemand misschien een oplossing voor dit probleem, ik heb het probleem nu zo'n 2 weken.

Gr. Johanalfa
 
Dat klinkt wel érg regelmatig en riekt naar een virus of spyware.
Ik zou als ik jou was de boel maar eens opschonen en scannen.
 
Dat heb ik al gedaan, virusscan gedraaid....hitmanpro.....maar het probleem blijft.
 
Reboot je PC eens als je verbinding weg is, kijk dan eens of je daarna wel weer op internet kan komen. Kijk ook eens naar je modem op het moment dat je geen verbinding hebt? Branden alle lampjes dan nog?
 
Ik zal het vanavond eens proberen, ik zit nu op mijn werk.
 
johanalfa zei:
Mijn verbinding valt elk half uur weg, 1 minuut over het hele uur en 1 minuut over het halve uur. Dan moet ik mijn modem van Chello resetten om weer op internet te kunnen.
Ik zou zeggen: je computer probeert om de 30 minuten de DHCP-lease te verlengen, maar dat lukt 'm niet vanwege een onbekende reden.

Mijn vraag: is dat ALTIJD op hetzelfde tijdstip (1 minuut over hele uur en 1 minuut over het halve uur), of is het op "willekeurige" tijdstippen (3 minuten over het hele uur en 3 minuten over het halve uur)?

Het zou inderdaad ook spyware kunnen zijn. Zet je systeemklok eens vooruit (als het 30 over is, zet 'm dan op 10 over ofzo), ik vraag me af wat er dan gebeurt...
 
Klopt, mijn systeem geeft inderdaad aan dat hij de DHCP-lease wil verlengen.
 
Terug
Bovenaan