• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

problemen met trust draadloos internet

M

Major

Ik heb een route/accesspoint, pci-card en pc card van trust gekocht. Alles aangesloten, en toen begonnen de eerste problemen al. De pci-card die ik in mijn pc heb gestopt (pc is nog geen jaar oud, pentium 2,8 gig, 512 mb geheugen). In de handleiding stond dat je eerst de software moest installeren en dan pas de kaart erin. Dus dat heb ik ook gedaan. Eenmaal in windows en windows zegt dat ie nieuwe hardware heeft gevonden en geeft aan dat het om een pci kaart gaat. Dus ik doe de installatie cd erin maar dan krijg ik de melding dat ie geen info kan vinden over de kaart op de cd. Alles eraf gegooid en weer op gezet, maar nog steeds niet gelukt. Toen ik in mijn bios wou komen zag ik dat ie een melding gaf dat er een conflict was met dat pci slot. Ik heb vervolgens alle pci sloten gebruikt en ook mijn modem eruit gehaald, maar dat conflict bleef maar. In de bios instellingen heb ik de irq handmatig proberen aan te wijzen, maar dat liep ook niet. Je hoort namelijk de computer 2 keer piepen als je opnieuw start met die pci kaart erin en dat is niet goed. Dus ik weet nu niet of het nou aan die kaart ligt, misschien dat ie kapot is? Maar goed dat was de pc en nu nog de laptop.

Installatie ging perfect en het programmatje dat werd geinstalleerd kan ik niet openen. In de router heb ik mijn chello gegevens verwerkt en dan heb je de optie om je netwerk af te schermen volgens de HEX 128 kbit functie door een WEP sleuten op te voeren. Dat heb ik gedaan en die moet je vervolgens bij je netwerkkaart invoeren en vervolgens verbinding maken. Maar dat wil absoluut niet. Hij doet het alleen als ik de router op "open system" zet. Maar ik wil niet dat anderen mijn netwerk kunnen betreden. Ik heb het nu tijdelijk opgelost door mijn netwerk af te schermen door DHCP uit te zetten en handmatig ipadressen toewijzen en ook mac adressen ingevoerd die alleen toegang mogen krijgen.

Op mijn pc zit ik nu gewoon volgens het draadje...

Is er iemand hier die mij kan helpen? ???
 
Volgens mij duiden die twee piepjes erop dat de hardware niet goed in de PCI slot is gedrukt. (was bij mij ten minste het geval met mijn videokaart)

Met welk apparaat is er een conflict?
Vertel ook even om welke router / accespoint (type) het gaat, almede je windows versie (XP?).

Welk programmatje kan je niet openen? Heb je al gekeken op de site van Trust voor updates?
 
Het gaat om de router: Wireless webstation, 44mb speed, pci-card 22/44 en de pc card is ook 22/44. Ik gebruik windows xp en heb alles upgedate.
Ik heb de firmware upgedate van de modem. Het programma dat niet wil openen is de Wireless LAN cardbus Monitor/configuration utility. Die is wel geinstalleerd en als ik em wil openen dan gebeurt er niks. Ik heb em al meedere keren verwijderd en opnieuw erop gezet, maar dat hielp niet.

Ik weet niet of er een conflict is, maar ik heb die pci kaart er goed ingedrukt. Verder kan gewoon niet. Je ziet die koperen strippen aan de linkerkant (als je er gewoon recht tegen aan kijkt) wel maar aan de rechterkant niet. Het gaat maar om 2 mm ofzo. Zou dat het kunnen zijn?

Maar dan zit ik nog wel met mijn WEP key etc....
 
Heb je al eens gekeken op de forums van Trust en ander neem je toch even contact op met de helpdesk van Trust.
 
Terug
Bovenaan