• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

problemen met sitecom dc-202 (4S)

S

SanderC

Hallo allemaal,
ik heb een sitecom dc 202 router (oftewel 4S) en ik krijg het ding niet goed aangesloten.
Ik doe netjes volgens het boekje het kabelmodem (com21) uit, verbindt een LAN-poort op de router met een netwerkkaart in de pc (dus niet die ethernet kaart van chello), vebindt de kabel uit het modem met de WAN-poort in de router (deze router staat op normaal, niet op uplink). Als ik dan eerst het kabelmodem aanzet begint de ellende al. Het tweede lampje op het modem (RF) blijft dan oranje branden. Ik kan op de pc ook niet in de configuratie van de router komen 192.168.0.1 intikken in de browser (zoals in het boekje staat) werkt niet. Toen dacht ik laat ik de router er weer eens tussenuit halen om nog wat info op internet te zoeken, maar toen kreeg ik mijn verbinding niet meer aan de praat. Ik heb uiteidenlijk de helpdesk gebeld en die man zei dat als het RF-lampje op het modem aan bleef het modem niet door z'n zelftest heen kwam en dus geen netwerk-authorisatie gaf. Dit lampje bleef nu namelijk branden, terwijl de router er niet meer tussen zat. Uiteindelijk moets er een monteur aan te pas komen die de poort (waar de kabel van de pc ingestoken moet worden) gerepareerd heeft.
Nu deed internet het dus weer en ik dacht laat ik nog een poging wagen, weer hetzelfde probleem!! Alleen ging het desbetreffende lampje uiteindelijk naar veel geknipper gelukkig toch weer naar groen.
Wat doe ik nu fout? kunnen jullie mij aub helpen....
vriendelijke groet
SanderC
 
Dit is de juiste manier / volgorde bij installatie, dit werkt bij mij feiloos.

Handleiding DC-202 met Chello/UPC/Zeeland Net/Quicknet:

Sluit router aan op de computer waarmee je normaal je verbinding hebt mbv straight UTP-kabel. Laat verbinding tussen router en kabelmodem nog even los en sluit ook nog geen andere PC's aan, of laat ze uit staan.

Log in op de router via http://192.168.0.1
U kiest in het Setup menu voor "Cable modem (TV cable)"
Klik op Next
De Hostname en Domain Name kunt u op de standaard waarde laten staan
Bij login Method selecteert u "None"
Bij het "MAC adres" vult u het adapter adres in van de netwerk kaart waar eerst Chello/Zeelandnet op aangesloten was.

(Voor Zeelandnet kunt u ook het MAC Address van de Router doorgeven aan de helpdesk van Zeelandnet. Zeelandnet neemt dit nieuwe MAC addres op in hun database. Dit heeft als voordeel dat het MAC address niet opnieuw ingevuld hoeft te worden na een firmware upgrade.)

Klik op Next
Selecteer IP address is assigned automaticly (Dynamic IP Address)
Klik op Next
Klik op Finish
Voer de test uit

Zet nu kabelmodem, router en PC uit.
Verbind kabelmodem en router met een straight UTP-kabel. Start nu kabelmodem op. Zodra deze online is (± 30sec) start router op. Zodra deze online is (± 30sec) start PC.
Zodra deze PC verbinding heeft, kun je je andere PC's aansluiten / aanzetten.
 
Ik kom dus ook niet online ook niet met een edimax router en als ik bovenstaande regels opvolg failed de test. Iedere sul kan een router installeren, dat is gewoon idiot proof, het probleem ligt gewoon bij chello en daar ondersteunen ze geen netwerken!!!!!!!!! maar ze adverteren wel met chello plus en de mogelijkheid van een netwerk!! Dan moeten ze in ieder geval zorgen dat het wel werkt! Wat een gedoe zeg..
Als ze nou eens bij chello gaan nadenken. Op alle forums wemelt het van de problemen met de router aansluitingen
 
hier werkt het gewoon, met een draytek 2300, ook na overgang naar plus, ff 2 instellingen in router aanpassen en als een zonnetje..;)
 
Terug
Bovenaan