• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Problemen met NAT-type

  • Onderwerp starter MaartenOolderink
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
M

MaartenOolderink

Geachte lezer,

Sinds kort zijn wij overgestapt naar Ziggo, en het bevalt allemaal prima, op een enkel dingetje na. Sinds de overstap, en dus de overstap naar een nieuwe internetverbinding en een nieuw router, staat het NAT-type van mijn verbinding bij verschillende spellen (bv Call of Duty) ingesteld op "strict". Dit houdt in dat ik niet of nauwelijks verbinding kan maken, wat erg vervelend is.

Nu heb ik op het internet al iets gelezen over het (opnieuw) inschakelen van UPnP, maar dit heeft voor mij niet geholpen. Ik las ook wat dingen over het forwarden van poorten, maar aangezien ik daar totaal geen verstand van heb wil ik daar niet zomaar aan beginnen.

Is er iemand die mij hiermee verder kan helpen?:thankyou:
 
overstap naar een nieuwe internetverbinding en een nieuw router

Ik heb niet direct oplossing voor je, maar wel een vraag of je behalve het Ziggo modem nog een extra router in gebruik hebt ? Uit bovenstaande opmerking zou je kunnen lezen dat je ook nog een nieuwe eigen router achter de ziggo router hebt zitten. En 2 routers achter elkaar is funest voor portforwarding en upnp namelijk.
 
Nee, ik gebruik alleen het Cisco apparaat.
 
Hallo,

Op aangeven van jullie heb ik dit vanmorgen geprobeerd, het maakt echter geen verschil:( Ik heb hem dus maar gauw weer ingeschakeld.

Groet,

Maarten
 
Hallo,

Op aangeven van jullie heb ik dit vanmorgen geprobeerd, het maakt echter geen verschil:( Ik heb hem dus maar gauw weer ingeschakeld.

Groet,

Maarten

Zoek eens op Internet met de term "call of duty port". Je vindt veel suggesties om problemen op te lossen.
 
Hallo,

Ik heb dit inderdaad gedaan, en de stappen gevolgd die door de meeste mensen worden beschreven in youtube filmpjes etc. Nu heb ik bij het zoeken van een "FAQ" een uitleg gevonden bij een Cisco router, maar dit is de 3925 en niet de 3928. Bij de mijne krijg ik(zie afbeelding), ook de twee rechter invulvakjes. Deze staan er bij de uitleg bij het andere router niet. Ik heb het idee dat het daar fout gaat.

Weet iemand wat ik hier in moet vullen? Niks invullen werkt niet, dan geeft ie foutmeldingen.

27y075g.jpg
 
Verder heb ik overigens precies de poorten geprobeerd te openen die beschreven worden.
 
Wat je ook nog kunt proberen is alle portforwarding uitzetten naar je game console en de "dmz" aan te zetten naar het ip adres van je game console. Op die manier krijgt je console alle verkeer te zien alsof hij rechtstreeks aan internet hangt. Geen idee of dat werkt, in theorie zou dat het moeten doen, maar of dat in de praktijk ook zo is moet je zelf even uittesten.
 
Hallo,

Ik ben van plan om inderdaad die DMZ in te schakelen. Het IP-adres van mijn computer probeer ik nu te traceren via de cmd functie. Het zwarte lijstje dat ik dan krijg, welke hiervan is het ip-adres van deze computer? Moet ik het IP-adres hebben wat staat bij Ethernet-adapter voor LAN-verbinding of die bij Ethernet-adapter voor Hamachi? En ik neem aan dat het dan om het IPv4 adres gaat?

Het gaat dus niet om een Playstation of Xbox.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan