• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Problemen met laden van pagina's, wat kan dit zijn?

B

Bert

Ik heb hier heel veel problemen met het laden van pagina's.
Als ik op een link klik of bv een formulier submit dan is de kans vrij groot dat ik 20 tot 30 seconden vaak moet wachten totdat ik de pagina te zien krijg.
Dit is niet op 1 specifieke pagina maar op vrijwel alle pagina's, ook is het probleem niet constant. Ik kan bv 10 minuten goed surfen en dan ineens gaat het niet meer.

Ik heb hier als verbinding:
- Chello extreme
- Linksys WRT54G router
- 3 pc's

De klachten komen voor op alle 3 de pc's
Ook heb ik de pc waar ik het meeste mee werk als eens herinstalleerd, echter direct na de herinstallatie had ik het probleem nog steeds.

Ik heb de helpdesk al gebeld echter die konden natuurlijk niets vreemds ontdekken en de klacht was bij hun onbekend. Er is helaas ook geen andere of nieuwe firmware beschikbaar voor de router. Ook heb ik in de pc al eens een ander netwerkkaartje gezet.
Ook heb ik geprobeert om 1 pc in de DMZ van de router te zetten, dit had geen effect. Er is niets veranderd in hard/software waarna de problemen gekomen zijn.

Iemand een idee waar dit aan zou kunnen liggen en hoe het probleem op te lossen, ik weet het niet meer namelijk.
 
Test eens met een computer rechtstreeks aangesloten op de kabelmodem.
Heb je het dan ook, dan ligt het in ieder geval niet aan de router.

Doe eens een paar snelheidstesten op diverse sites en ook een paar keer ping of tracert naar site's die zo slecht gaan. Speciaal als de vertraging er is.
 
Pings en traces gaan allemaal prima, ook als er vertraging is.
Downloaden zelf gaat ook goed, ook de snelheid is goed, vaak is alleen het starten van de download het probleem. Deze duurt even voordat ie start of je moet een paar keer klikken op het linkje.

Rechtsreeks aansluiten is dus een probleem, ik heb de nic niet bij de hand die ik gebruikt heb met het aanmelden op chello.
Wegens mijn werk probeer ik met alle macht te voorkomen dat ik een ander IP adres krijg, logins op het werk zijn namelijk IP based, ander IP betekend voor mij heel veel werk om overal weer bij te kunnen.
 
Ik heb op 1 pc een vergelijkbaar probleem.
Als ik alle cookies wis is het probleem weer een hele tijd weg.
Wat het is weet ik niet, ik vermoed dat het OS iets raars doet met de afhandeling van de cookies.

Jan :o
 
Ik heb sinds afgelopen vrijdag een soortgelijk probleem. Sites bezoeken gaat traag, soms pakt hij de sites niet met de melding van Internet Explorer met een DNS probleem. Met IRC hetzelfde, soms kan hij mijn local host niet met mijn IP koppelen. Ook bij MSN kan ik niet altijd aanmelden met als oorzaak, een DNS probleem. Downloaden gaat wel gewoon snel. Ik heb net de Chello Helpdesk gebeld en die sprak over een slecht signaal van hun naar mijn modem. Ik moest maar in de coax kabel blazen en als dat het probleem niet zou oplossen een nieuwe kabel kopen, al heb ik het gevoel dat niet niet veel op zal lossen. Bij Tracert naar sites heb ik een goede ping, ahoewel hij er lang over doet om het IP-adres de tonen van de route.
Ik heb:
- Chello Classic
- Netgear WGR614 v4 Router
- 2 pc's waarbij het probleem op beide pc's te vinden zijn

Helaas heb ik het druk en heb internet nodig, dus ik heb nog niet geprobeerd hoe de verbinding is met de pc direct aan de modem gekoppeld. Verder heb ik niks veranderd aan de configuratie van de pc's en router.

*edit*

Ik zie nu dat er een topic is over problemen met DNS servers, ik heb handmatig 2 DNS servers in mijn router gezet en het probleem is opgelost
 
jeebee zei:
Ik moest maar in de coax kabel blazen en als dat het probleem niet zou oplossen een nieuwe kabel kopen,

Dit hebben ze toch niet echt gezegd?
Als dat wel zo is zou ik het direct opzeggen, want dan hebben ze je belachelijk gemaakt. Blazen in een coax, hoe durven ze het te zeggen....

ik zal ook eens die dns veranderen, wie weet ligt het daar ook aan
 
In de connector natuurlijk, daar kan gemakkelijk een vuiltje tussen zitten. Dus zo raar is dat advies niet. In werkplaatsen waar apparatuur wordt nagegeken is doorgaans perslucht aanwezig waarmee men voordat men echt begint aan een apparaat alles even schoon blaast.
 
Terug
Bovenaan