Problemen met kabelaansluiting

H

hugo

Al enkele maanden doet mijn Thomson modem af en toe (paar keer per week) niks meer (alle lampjes branden nog wel), zodra ik op de reset knop drukte, werkt alles dan weer. Ik weet niet of dit te maken heeft met het onderstaande probleem, maar voor de volledigheid weten jullie het nu toch even.

Nu heb ik deze week woensdag en donderdag een paar keer gehad dat op mijn kabelmodem alleen de twee rechter lichtjes blijven knipperen, dit betekent dat 'ie geen verbinding met Chello kan krijgen. Resetten hielp in dit geval niet, maar na max een kwartier kwam de verbinding gewoon weer tot stand. Donderdagavond was ik TV aan het kijken en plotseling viel het beeld even (1sec) weg, gelijktijdig gingen er weer twee van de vier modem-lampjes uit. Ook nu kwam het modem Even later weer online.

Vrijdagochtend toen ik wakker werd, bleken (zelfs voordat ik m'n pc aandeed) er opnieuw maar twee lichtjes te knipperen, zodat ik dus geen verbinding had. Na anderhalf uur wachten had ik er genoeg van en belde ik met de helpdesk. Deze probeerden, uiteraard tevergeefs, een verbinding te maken met mijn modem. Ze vroegen of ik het internet on/off knopje niet ingedrukt had, nee dus; zo'n fout maak ik niet na +/- 7jr kabelinternet.
Omdat ze op afstand niets konden doen, zullen ze maandag een monteur langs sturen. Zelf dacht ik dat het modem defect was.

Vrijdag heb ik af en toe de stroom even van m'n modem gehouden, zonder resultaat. 's Avonds heb ik de stroom er weer afgehaald. Tijdens het TV kijken kreeg ik nu ineens erg vaak korte (1sec) onderbrekingen van het signaal, tijdens een half uurtje kijken, wel 6 keer ofzo. Nu dacht ik dat er iets mis moest zijn mij het signaal van mijn kabelaansluiting.

Nu, zaterdag ochtend, heb ik het modem (na een uur of 10-12) weer op de stroom gezet en hij komt gewoon online! Nu weet ik helemaal niet meer wat er aan de hand is... Ik denk dat ik de monteur maar niet afbel, want hier is wel iets goed mis.

Heeft iemand enig idee wat er hier aan de hand is, ik weet niet echt meer wat ik moet doen....
 
Hoi,

dat heb ik ook gehad met het modem.Ik had ook een thomson modem , sinds een maand of 2 a 3 had ik ook die storing dat alle lampjes bleven branden en toch off-line was.Gebeld en gemaild naar chello,dit werd dus een langdurige kwestie.Instabiele verbinding was het gevolg.Monteur langs geweest en een motorola modem gekregen.Instabiele verbinding bleef.
Ben +/_ 7 jaar chello klant en heb nu de mogelijkheid om over te stappen.Ik heb chello duidelijk gemaakt dat ik mijn telefoon en internet opzeg als dit niet verandert.
Wat denk je . bleef slechte verbinding houden nogmaals gemaild en ga zo maar door.
Er veranderde niks, heb nu KPN basic aangevraagd met Tele2 abbonnement.Daarnaast ADSL van XS4ALL(fast)
Begin maart heb ik dus ADSL.
Maar de druppel was wel de datalimiet, deze limiet kots ik uit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
En weet je , ik ben nog goedkoper uit met deze nieuwe abbonnementen dan dat ik bij chello zat.
En ach de jongens of meisjes die bij chello werken en hier op dit forum chello verdedigen moet je gewoon laten praten alsof het lucht is,dit zijn de mensen die bang worden dat hun baantje op de tocht komt te staan omdat iedereen straks overgaat naar ADSL.
En geloof me ik weet dat er een gigantische leegloop is bij CHELLO. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Groetjes.
 
ADSL is voor mij voorlopig nog geen optie, ik heb geen behoefte aan de vaste telefoonverbinding, waar je wel voor moet betalen. Binnenkort ga ik hopelijk verhuizen, als ik een baan gevonden heb, dan ga ik eens opnieuw kijken wat ik wil.
Eigenlijk ben ik best wel tevreden over Chello hoor, de snelheden die ik nu bij Classic heb vind ik het perfect. Ik heb tot nu toe zeer weinig verbindingsproblemen gehad en de max snelheden haal ik vrijwel altijd en overal. Het datalimiet blijft klote natuurlijk.

Maar voordat ook dit topic "Chello -> ADSL" of "Datalimiet sucks" wordt, kan iemand mij meer inzicht verschaffen in dit probleem?
 
Neem contact met helpdesk van chello en dan niet duizelig worden van de malle molen!!!!!!!!!! ;D ;D ;)
 
Het zou best kunnen dat het afnamepunt defect is,of de splitter werkt niet meer goed.
Dit zou je kunnen checken door zonder de splitter tv te kijken.
Je kan de splitter er een stukje uittrekken,tot de helft bv,en kijk of het dan nog is.
Als ik mijn splitter aandruk krijg ik beeldruis terwijl als ik hem er half uittrek dan is het beeld prima.
Monteur is de beste optie want die kan ook je lijn natrekken.
Succes.
 
Hmm, inmiddels heeft 'ie het alweer begeven. 'k Wacht de monteur wel af... De tv doet nu wel weer even normaal, voor zover ik kan zien.
 
hugo zei:
Hmm, inmiddels heeft 'ie het alweer begeven. 'k Wacht de monteur wel af... De tv doet nu wel weer even normaal, voor zover ik kan zien.

Ik geloof niet dat het aan je spullen ligt, als ook je TV uitval vertoond, ligt het probleem bij upc/chello. Zal wel kunnen dat er ergens een rotte verbinding zit, oxidatie, kabelbreuk, slechte RJ45 verbindingen, wat je maar kan bedenken.

Voorde zekerheid controleer even je TV coax punt, of daar de groene kabel goed vast zit, en de doos. Door dat het een nogal strakke verbinding is(pluggen) kan het zijn dat door erin en eruit steken de boel los komt tezitten.
 
Hmm, die zal je altijd zien: nu komt de monteur langs en doet 'ie het gewoon weer..... Nou maar hopen dat de verbinding goed blijft, anders zit ik straks weer een paar dagen zonder internet :'(
 
Hmm, zoals ik dus had verwacht valt sinds donderdag de verbinding er weer af en toe voor een hele lange tijd uit (hele dag), soms doet 'ie het wel weer.
Ik heb tijdens de 'storingen' even de statuspagina van m'n modem bekeken, alles lijkt goed behalve dat het power level contant verandert. De steeds veranderende waarden liggen tussen de 11 en 58 dBmV.
Nu werkt m'n verbinding wel weer even, als ik nu op dezelfde pagina kijk blijft het power level stabiel op 50.

Enig idee waar de fout kan liggen (modem/kabel) nu het power level dus onstabiel blijkt?
 
Hier branden ze ook alle 4
Maar ben toch online
In het begin knipperde er maar 2 en 2 bleven gewoon aan
 
Terug
Bovenaan