Problemen met F-secure

Gerrit100

Forum Gebruiker
Berichten
8
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Hallo.
Het begon met Facebook. Melding: kan geen beveiligde verbinding leveren. Op geen enkele wijze Facebook. com te benaderen. Desktop geheel na laten kijken, waarbij ook een nieuwe Windows 10 en een SSD werd geinstalleerd. Bij de reparateur werkte de Desktop prima (zonder F-secure) Thuis ook geen problemen totdat ik F.secure er op zette. Weer dezelfde melding. Helpdesk kon niet verder helpen en stuurde een monteur. Monteur is meer dan 1 uur bezig geweest en heeft ten lande leste Facebook .com als vertrouwde site aangemeld en F secure er af gehaald. Plots weer verbinding. Geweldig, we waren beiden beu van het zoeken en dus niet verder gekeken.. F. secure er weer op gezet en de plaatjes bleven bleven we zien. Na vertrek van de monteur verder gekeken, toen bleek dat alleen het eerste blad was geladen. De verbinding bleef wel werken. F.secure er af gehaald, alles werk prima. F.secure er op gezet en weer gedeeltelijke werking. Het ligt dus aan de beveiliging van Ziggo. Maar wat? Een ingewikkelde oplossing kan ik niet begrijpen, het moet redelijk "gewone" taal zijn, aangezien ik onder de term bejaarde val.

vriendelijke groet.
 
Het zou ook te wijten kunnen zijn aan een "false positive". F-secure is berucht om zijn vele loos alarm meldingen.
 
Of gewoon de windows 10 beveiliging gebruiken. Ik gebruikte altijd Avira, maar dat gaf wat problemen met windows 1903.
Overgestapt op de windows beveiliging en geen klachten. Windows beveiliging is sterk verbeterd de laatste tijd (zeggen ze).
 
Laatst bewerkt:
Ik heb de uitzonderingen geplaatst, maar geen succes. Facebook laadt gedeeltelijk. Ik ben niet geblokkeerd o.i.d. want op mijn tablet krijg ik alles goed binnen. Ik ga maar voor de optie Windows beveiliging, maar mijn vrees is dat ik bij bankzaken het verwijt zou krijgen dat mijn beveiliging niet op orde is. Overigens is het toch vreemd: ik ben al jaren klant bij Ziggo en nog nooit problemen gehad en nu opeens dit. De monteur wist het ook niet.
 
Hallo, nog even enkele opmerkingen. Alles draait prima zonder F-secure. Het is en blijft voor mij een raadsel waarom de beveiliging blokkades opwerpt. Ik heb nog nooit een virusmelding gehad en bezoek nooit dubieuze sites. Ik heb even AVG (gratis) er op, gezet en geen problemen ondervonden. Gedaan omdat bij een nieuwe gekochte installatie het weer fout zou gaan en dan onnodige kosten gemaakt zou hebben. Maar ja, als Ziggo het al niet snapt, wie dan wel. Bedankt voor jullie aandacht, het gaat je goed.
 
Laatst bewerkt:
De oplossing. Ik heb op 2 forums bericht, een monteur is geweest, de dealer heeft voor 145 euro iets vernieuwd, student aan huis geen resultaat. Ik ben een bejaarde en heb geen ervaring, dus kan ik geen diepgravende onderzoeken doen. Toch was het zo eenvoudig als wat. n.l. de gezinsregels stonden niet goed en de inhoud werd gefilterd. Toevallig ontdekt. Nu alles in orde. Ik zeg dit alleen om te leren. Goede avond
 
Wat is er voor die 145 euro dan vernieuwd ? Hoe kom je aan die F-secure, is dat onderdeel van Ziggo's safe online pakket of heb je die zelf laten installeren?

Weet je wat het is, anti-virus software is iets persoonlijks. Een hoop mensen gebruiken de ingebouwde windows defender in windows 10 en die vinden ze prima werken of kiezen een ander product wat hun bevalt.. Consumenten virus en malware scanners zijn berucht om zoveel mogelijk meldingen te geven, zodat de consument het gevoel krijgt "beschermd" te zijn. Persoonlijk ben ik meer een fan van zakelijke varianten, die zie je of hoor je nooit behalve als er echt wat aan de hand is. Je bank kan trouwens helemaal niet zien of en welke virusscanner je gebruikt dus daar zou ik me niet druk over maken.

De virusscanner heeft ook weinig met de verbinding van Ziggo te maken, het zou mij verbazen als een gemiddeld Ziggo monteur alle ins en outs van F-secure kent.
 
Hallo,

Voor dat bedrag is een nieuwe SSD schijf geplaatst en een nieuwe Windows 10 alsmede reinigen. De reparateur verklaarde dat het een bug van Ziggo moest zijn want bij hem werkte alles perfect. Zonde van het geld, maar het is geen weggegooid geld, de PC is sneller geworden .Thuis plaatste ik F secure van Ziggo ( onderdeel van het contract ) op de PC en toen kreeg ik de melding. Kan geen beveiligde verbinding maken. 100 x keer geprobeerd alles veranderd zonder resultaat. Helpdesk bezig geweest geen resultaat. Monteur gestuurd en die heeft na meer dan een uur zoeken uiteindelijk facebook.com in de toegelaten website geplaatst en voila verbinding. We waren beiden beu van het zoeken. Na vertrek bleek dat veel opnames niet werden geplaatst, kortom foto's werden niet of gedeeltelijk geladen. Niemand dacht dat de gezinsregels niet goed stonden ( filter) toen ik die blokkade wegnam werkte alles prima. Al de specialisten, reparateur/student / Ziggo als leverancier zagen dit over het hoofd. Ik zelf weet weinig van computers, maar ik dacht wel, tjonge hoe kunnen ze dat over het hoofd zien. Geen rancune iedereen doet zijn best, maar ik wilde dit even kwijt.
 
Terug
Bovenaan