• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Problemen met diverse sites (hotmail, webmail)

M

Mav21

Hallo allen...

Ik zit sinds een paar maanden met een erg vreemd probleem op mijn Chello-account: ik kan een aantal websites maar beperkt bereiken. Ik kan de site van Hotmail openen, maar na het inloggen krijg ik een 'document contains no data'-melding in plaats van de inbox. Mijn webmail-inbox van een ander account kan ik moeiteloos openen en uitlezen, maar als ik op 'reageer' klik krijg ik na verloop van tijd ook een 'document contains no data'. Mijn vrouw heeft een soortgelijk probleem op een forum dat ze bezoekt: de lijst met berichten kan ze bekijken, maar als ze op een posting klikt krijgt ze bovengemelde foutmelding. Dit probleem doet zich overigens zowel in Firefox als in IE voor.

Een stukje achtergrond: we gebruiken thuis al enkele jaren Chello, en tot voor kort naar volle tevredenheid. Ons thuisnetwerkje bestond altijd uit twee desktop PC's met XP Professional (geen SP1 of SP2), waarbij de ene PC als Master werkte (Chello kwam hierop binnen) en de andere PC er als slave aan hing en zo op internet kwam.

Een aantal maanden terug begonnen bovenstaande problemen zich voor te doen, maar alleen op de slave. Op de master bleef Hotmail, webmail en dat forum wel gewoon bereikbaar. Ik heb er toen enkele uren ingestoken, maar kreeg het niet opgelost. Cache geschoond, Firefox getuned (pipelining aangezet etc), firewall gedeactiveerd, Firefox opnieuw geinstalleerd, anti-spyware software gedraaid, java geupdate, internetinstellingen uitgebreid doorlopen. Niets hielp...

Een theorie van me was dat het met de slave-setup te maken kon hebben. Vorige week heb ik echter een Linksys WRT54G router geïnstalleerd, waarmee de tweede PC direct op het internet kon. En de problemen bleven zich helaas voordoen. Ik stond toen op het punt om de slave maar helemaal te formateren en XP opnieuw te installeren, maar toen deed het volgende zich voor.

We hebben een paar dagen geleden een laptop aangeschaft en daar staat XP Home edition SP2 op. Deze hagelnieuwe PC aangesloten op het thuisnetwerk en presto: exact dezelfde problemen op bovengenoemde sites. Zelfs als ik de laptop direct aan de kabel hang die normaal naar de oorspronkelijke master-PC leidt. Die oorspronkelijke master-PC heeft ondertussen nog steeds geen problemen...

En het wordt nog interessanter. Ik heb afgelopen weekend de laptop meegenomen naar een vriend van me die ADSL heeft liggen. Kabeltje vanuit zijn router naar de laptop en alles werkt meteen feilloos: Hotmailen geen probleem, webmail beantwoorden vlekkeloos en forum browsen tot je er bij neervalt.

Aan de ene kant fijn dat het schijnbaar niet aan de laptop ligt, maar ik weet werkelijk niet meer waar ik het probleem nu moet zoeken. De verbinding van Chello lijkt dus niet het probleem, want anders zou de oude master ook niet moeten werken. De instellingen/programmatuur van de laptop zijn ook niet het probleem, want anders zou het via ADSL niet werken.

Ik heb natuurlijk uitgebreid gegoogled op dit onderwerp, maar kom er gewoon niet meer uit. Helaas kon ik hier in de Chelloo-forums ook geen echt soortgelijke postings vinden, maar ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben.

Als er iemand is die heldere ideëen heeft, dan hoor ik het erg graag. Alvast bedankt...

PS: Alle PC's zijn beveiligd met F-Secure firewall en antivirus
 
Ik heb hier ook last van, en dan met name hier op het Chello forum.
Document contains no data komt bij vlagen erg vaak om de oren. Nog een keer de link aanklikken en het loopt wel goed vaak, maar wel vervelend als je net een kwartiertje aan een post aan het schaven bent geweest, kun je weer opnieuw beginnen vaak.

Heb sinds w/e een laptop wireless beneden aangesloten; foutmelding nog niet gezien. Op mijn andere PC recentelijk ook nog niet. Vermoed dat het te maken heeft met de trage-surf-symptomen en lage connectie-waarden ?

Browser zal wel een time-out ontvangen bij het connecten naar de website.

Firefox 1.03/XPPro SP2/SWEEX LB00020 router ten tijde van deze storingen. Nu Sitecom WL-521
 
ik hen hier ook last van en bij test upc krijg ik ook nog steeds 2 ip adressen en kan ik de siten niet op.
 
Lytse Pier zei:
Ik heb hier ook last van, en dan met name hier op het Chello forum.
Document contains no data komt bij vlagen erg vaak om de oren. Nog een keer de link aanklikken en het loopt wel goed vaak, maar wel vervelend als je net een kwartiertje aan een post aan het schaven bent geweest, kun je weer opnieuw beginnen vaak.

Het vervelende is dat het eindeloos duurt voordat ik die 'document contains no data' om mijn oren krijg. En in mijn ervaring helpt verversen ook niet echt. Ik heb gisteren toevallig voor de eerste keer ooit gehad dat hij een pagina uiteindelijk toch nog inlaadde.

Ik heb Firefox overigens nu zo ingesteld dat je de 'echte' foutmelding krijgt. Daarin geeft hij als header aan 'netwerk herinitialisatie' en mompelt hij in de tekst iets over 'verbinding verbroken' (zit nu op mijn werk en heb de exacte tekst niet opgeschreven).

Het lijkt inderdaad een soort time-out te zijn, maar het is zo vreemd dat het op die ADSL router feilloos en loeisnel werkt, maar op mijn Linksys WRT54G niet. Die router geeft het wel goed door aan mijn master desktop, dus ik snap niet waarom niet ook gewoon aan de laptop of voormalig slave.
 
Ben gisteravond met de laptop via het onbeveiligde draadloze netwerk van één van onze buren maar eens het internet opgegaan ;D. Ik weet niet wat voor internetverbinding deze mensen hebben, maar het werkt via hun wel feilloos. Hotmail, webmail en dat forum zijn ook daar volop beschikbaar.

Kortom: het is toch echt iets in de Chello-verbinding dat dit specifieke verkeer blokkeert. Maar waarom werkt het dan op die ene desktop wel gewoon? ???
 
Mav21 zei:
Het vervelende is dat het eindeloos duurt voordat ik die 'document contains no data' om mijn oren krijg. En in mijn ervaring helpt verversen ook niet echt. Ik heb gisteren toevallig voor de eerste keer ooit gehad dat hij een pagina uiteindelijk toch nog inlaadde.

Ik heb Firefox overigens nu zo ingesteld dat je de 'echte' foutmelding krijgt. Daarin geeft hij als header aan 'netwerk herinitialisatie' en mompelt hij in de tekst iets over 'verbinding verbroken' (zit nu op mijn werk en heb de exacte tekst niet opgeschreven).

Het lijkt inderdaad een soort time-out te zijn, maar het is zo vreemd dat het op die ADSL router feilloos en loeisnel werkt, maar op mijn Linksys WRT54G niet. Die router geeft het wel goed door aan mijn master desktop, dus ik snap niet waarom niet ook gewoon aan de laptop of voormalig slave.


dat over "document contains no data" is bug in Firefox heb het ook heel vaak en dan gebruik ik IE en dan heb je er totaal geen last van.
 
CombatServers.com zei:
(...) dan gebruik ik IE en dan heb je er totaal geen last van.

Helaas niet in dit geval. Zowel IE als Firefox weigeren gewoon keihard die pagina's te laden. Het zit hem wel iets dieper dan de browser alleen.
 
hier in rotterdam kan ik ook nog steeds mijn webmail niet openen!!!!!!!
zijn weer lekker bezig bij dat chello gebeuren,duurt nu alweer een paar dagen!!!!!!!!!!! :9
 
Ik merkte gisteravond dat ik ook het CMS van een site waar ik voor schrijf niet kan gebruiken vanaf de laptop. :( Zelfde verhaal: eindeloos wachten en dan een 'document contains no data'. Het begint nu toch wel bijzonder irritant te worden.

Is er helemaal niemand hier die een zinnige suggestie kan doen?
 
ja hoor chello opblazen zijn we van die never ending problems af van die maffia
succes bij mij ook nog steeds geen webmail >:D
 
Terug
Bovenaan