Problemen linksys router i.c.m. terayon kabelmodem

Status
Niet open voor verdere reacties.
D

Delerium

Hoi,

Ik heb een probleem; bij een kennis van mij probeer ik al enige tijd een router te installeren, maar het is tot nu toe nog niet gelukt. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen, ik heb volgens mij zowat alles al geprobeerd.

Dit is de situatie:
We hebben 2 computers, een router (Linksys BEFSR41) en een kabelmodem van Chello (Terrayon.) Internet werkt zonder problemen op een van de computers, maar zodra we er een router tussengooien vertikt-ie het. Er ligt een straight-cable tussen het terrayon modem en de pc (die overigens 2 verdiepingen hoog staat, dus de kabel zomaar vervangen is niet makkelijk..) en ik heb geen idee of er van het kabelmodem naar de router misschien een cross moet?? Ik heb dit geprobeerd door zo'n omzetstukje (weet ik veel wat de naam van da ding is :p) tussen te zetten en er dan een crosscable op te zetten (moet je dan van dat opzetstukje naar de router een cross, of een straigt -omdat het signaal al omgezet wordt?)
Ik heb het met beiden geprobeerd, zowel een straight-cable als een cross-cable, maar geen van allen lijkt te werken. Ik heb uiteraard het mac-adres gekloond, maar zodra ik inlog op de http-server van de router krijgt de router van het kabelmodem als ip-adres 0.0.0.0.

De lichtjes;
Op de router zitten wat lampjes, naast die van de verbinding naar de pc's, ook een 3tal lichtjes van de verbinding naar het kabelmodem. Deze heten link, act en diag. Qua lichtjes krijg ik het beste resultaat als ik dit doe:
kabelmodem---straight---opzetstukje---straight---router
Link brandt dan, en act knippert af en toe.
Ook op de achterkant van het kabelmodem zit zo'n lichtje wat langs elke netwerkkaart zit, dus die groen brandt als hij een signaal terug krijgt. Deze brandt ook met bovenstaande kabel-situatie.

Wat ik nu vreemd vind, is dat als ik het kabelmodem eruit trek, de router erin (met het gekloonde mac-adres) pc op de router aansluit, router keer opnieuw opstart en dan het kabelmodem erin (en vervolgens nog een keer de router opnieuw opstart) hij het niet doet (dus de router krijgt geen ip-adres van het kabelmodem) maar als ik zonder het kabelmodem eruit te trekken de kabel van het kabelmodem in de pc doe, en ik in winipcfg op vernieuwen druk, hij dan de pc wel een juist ip-adres toe wijst, en ik meteen op internet kan met de pc. Doe ik de router er weer tussen dan krijgt de router geen ip-adres en kan ik dus niet op internet.

Wat nu??
Ik heb geen idee meer wat ik kan doen, ik hoop dat jullie slimme mensen nog een ideetje hebben.

Bedankt,
Tom
 
T

The Enforcer

In ieder geval een STRAIGHT CABLE gebruiken die vanaf je kabelmodem naar je WAN Port van de Router toegaat.
Weet je 100% zeker dat het mac-adres gecloont is en de router deze ook goed weergeeft? (dus vraag het evt. op dmv. diverse handelingen in bv. een telnet window? Staat vast wel ergens beschreven in boekje).
 
M

m999

heb zelf ook een linksys router, werkt uitstekend, dat 0.0.0 staat bij mijn ook. advies gaat naar 192.168.1.1 webpages adres,zie dan menu - status page en DHCP (enable) page. Voor het manual gaat naar web site van linksys daar staat het volledige manual.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan