• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Problemen borg modem

  • Onderwerp starter Onderwerp starter mantaray
  • Startdatum Startdatum
M

mantaray

Wie heeft er ervaring met het terugkrijgen van de borg van een kabel modem van UPC? ???

Ik heb in 2000 met Bart en UPC kabelinternet geabbo'd.
December 2001 Bart werd Chello.

September 2003 zeg ik de boel op vanwege onbetrouwbare verbindingen.

Nu beweert UPC dat ik geen borg heb betaald, maar toen(2000) heb ik voor een doehetzelf pakket 295 gulden(incl.) betaald.
En ze hebben nooit gespecificeerd wat het pakket was alleen de totaal kosten. (dus ik heb ook niets aan bewijs grr)

Dus nu vraagt/eist UPC dat ik de modem moet afgeven en ik krijg er niets voor terug....
Terwijl Bart en UPC sales beweren dat ik wel heb betaald en UPC klantenservice het tegenovergestelde >:(

Wie heeft ervaring/een oplossing met deze UPC crap.

P.S. modem in de fik steken en terug geven zal waarschijnlijk resulteren in een extra narekening....
 
Ja das flink klote, ik heb nu ook eens alles nagekeken en kwam tot de ontdekking dat er helemaal niets in die oude voorwaarden staat van ENECO ook niet in een folder van bART waar ik ook zat, men verwijst naar één folder, dat is de folder die je toen kreeg, door de brievenbus of bij een opendag, daar staat namelijk die BORG van Fl. 100,= in vermeld, laat ik nu een paar maanden geleden al die klerezooi weg gegooid hebben, :} ja weet ik veel.

Misschien even nadenken wie er nog meer begonnen is ten tijden dat ENECO op de markt kwam met internet en vragen of zij misschien ergens nog zo'n folder hebben liggen, want dan hebt je ten minste iets om ze om de oren te slaan, die patjakkers, eerst volhouden dat de overeenkomst van bART, dat je Homepage 20Mb. zou blijven, niet waar is, dus 10Mb. door je neus boren en dan ook nog eens die 100 Gulden inslikken, nou als ik ooit! vertrek bij die Boeren, dan laat ik het desnoods wel op een rechtzaak aankomen, eerst geld en dan die modem pas, me rug op met die lui..

Mocht je toch geluk hebben, wil ik (en andere misschien wel) graag weten. nou succes....
 
Interessant,

dat wil ik ook wel weten. Ik ben toendertijd gedwongen overgestapt van B'art naar Chello. En in die degelijke blauw oranje rugtas van hun zaten allerlei spullen. toen had ik overigens geen idee dat die rugtas het enige goede was aan chello.. (zie mijn post ergens anders) Ook ik had zo een doe het zelf pakket.

In ieder geval ik zal eens spitten in mijn oude papieren hopende dat ik informatie daarover terug vind. Mocht ik iets vinden dan laat ik het hier weten.

Overigens wordt je momenteel voor 200 Euri (ietsje meer eigenlijk) gecrediteert (modem) als je afgesloten wordt. Helemaal achterlijk.

Dus als ik het goed begrijp hebben we de volgende situatie:
- je vertrekt gedwongen naar een andere provider, want B'art was echt wel goed
- je hebt een borg betaald die je nooit terug krijgt omdat men beweert dat je geen borg hebt betaald
- als je afgesloten wordt wordt je voor 200+ Euri gecrediteerd vanwege het modem

Mooi is dat...
 
31-10 ga ik m'n modem inleveren.

Ik verwacht 100 gulden (ongeveer 46 euro?) terug.

Want bij A2000 heb ik in 1999 FL 100,- betaald en aangezien de modem nog ok is , neem ik aan dat ik geld terug krijg , anders geef ik de modem niet terug. Simple. Want als een bedrijf zich niet aan de voorwaarden houd , dan hoeft de klant dat ook niet ;D
 
Wat je moet doen is het volgende, vraag om de oude faktuur, waarop je aanmelding bij Bart staat. Kijk in de specificatie wat zij over het modem zeggen, of als je de oude faktuur nog hebt, een kopie maken en deze met de aanmaning aangetekend, met ontvangst versturen aan chello.

groet een trouwe lezer,
 
Heeft iemand of weet iemand wat er op het briefje (precies) staat wat je "Schijnt" te krijgen als je de modem afgeeft?.

Alle berichten nog eens gelezen, waaronder dat er voorrijkosten word berekent, zodat ze dat van je Borg afhalen.

Was ook niet van plan zonder iets op papier die modem af te geven, maar nu vertrouw ik het helemaal niet meer, dan blijf ik maar bij de "boter bij de vis" .

Zou het graag willen weten, wie, o, wie :><
 
ik heb ook problemengehad met borg modem.
In de actie van chello werd in 1998 gezegd door de verkoper alles is gratis
Dus ik zeg alles is inderdaad gratis dus U zegt dat ik alleen maar een netwerk kaart bij U hoef aan te schaffen voor 100 nlg en dan werkt alles.
Dus ik betaal alleen 100 nlg.
Ja zegt de verkoper.
Na 2 maanden bleek dat ze de volledige installatie en ook borg van de modem in rekening brachten.
DE installatiekosten heb ik terug ontvangen.
Echter de modem borg nooit daarvan zeieden ze dat kan niet anders iedereen moet deze betalen en bij inlevering krijgt u de borg terug
 
Waarom laat je ze die €45 niet gewoon houden? Gewoon je modem niet terugsturen. Kun je nog gratis internetten ook.
 
DocsisSpeed zei:
Waarom laat je ze die €45 niet gewoon houden? Gewoon je modem niet terugsturen. Kun je nog gratis internetten ook.

hmm is dat zo? er staat onder punt 7. Voorwaarden opzegging:

- U dient de apparatuur na beeindiging van het abonnement in te leveren...yadayadayada. Indien dit niet het geval is, dan zal het abonnement worden beeindigd en wordt de vervangingswaarde van de apparatuur bij u in rekening gebracht.

Ik lees hieruit dat het abonnement pas beeindigd zal worden als voldaan is aan inlevering van het modem. Of anders kan je het modem betalen.

.ps dat gratis internetten... hoe werkt dat? ik heb een thomson TCM390 en terayon TJ600-serie.
 
Alle voorwaarden opgenoemd, is mooi maar wanneer jij je ABBO opzegt, krijg je een kopietje, niet eens een normale brief, ach kan je verwachten denk ik dan maar, waar instaat dat je ABBO is beeindigd op de datum dat jij hem heb opgezegd, vervolgens staat erin dat er kontakt (telefoon) word opgenomen om die modem op te halen, nu is mijn ABBO per 1 November beeindigd en zit ik te wachten dat ik een foontje krijgt voor het ophalen van die modem.

Ook staat er in dat kopietje, dat je dan het geld van de Borg op je rekening gestort krijgt, ze vergeten daar wel bij te zetten "wanneer de berichten die ik heb zitten lezen op het internet, waren wel zoveel dat ik bij nummer 387 ben gestopt, van alle berichten zitten die mensen nu nog te wachten op hun geld.

Daarom heb ik de Bank de laatste betaling van het ABBO terug laten halen en zelf een verrekening uitgevoerd, nml. 4,56 weer aan hun gestort, het verschil is dan dus precies het geld van de Modem, wel, de modem staat ingepakt en kan worden opgehaald, als ze dat hebben gedaan krijgt niemand meer iets van elkaar en zijn we klaar.

Normaal zou ik geen problemen hebben met de regeling, eerst de modem terug en dan je geld krijgen, maar helaas, deze jongens hebben al teveel het vertrouwen beschaamd, toch wel bekent denk ik zo, bij veel mensen, dus ook bij mij en heb ik deze handelswijze toegepast, kzie het wel.

Tot zover maar weer ......... :><
 
Terug
Bovenaan