• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

problemen bij ontvanst, blokkerig en stilstaand maar ...

Status
Niet open voor verdere reacties.
B

brownyster

Hallo,

Ik heb problemen met ontvangst bij Ziggo signaal. Het uit zich door blokkerig beeld, stoms even stilstaan en daarna loopt hij weer.

Ik heb een Humax digitale ontvangen (HD) en deze via de HDMI aangesloten.

Wat heb ik gedaan:

- kabels nagelopen en vervangen
- Ziggo monteur is geweest en heeft e.e.a. nagemeten (genoeg signaal)
- Adviezen inzake installatie opgevolgd, "gamma" dozen vervangen door het juiste mer
- Gamma antenne versterkers (2 x ) vervangen door een versterker die ze verkopen bij de Ziggo (degelijk apparaat met meerdere uitgangen en versterkingen)
- HDMI kabel vervangen, Scart ook nog een aangelsloten maar daar hetzelfde probleem
- antenne kabels vervangen
- gestest met een andere HUMAX digitale ontvanger (GEEN HD) en deze heeft geen problemen maar is ook HD kwaliteit.

Vreemd is dat de andere vertrekken geen last hebben van ontvangst problemen hebben. (alleen geen HD kwaliteit, ca. 5 aansluitingen extra)

Wanneer problemen?

Als je tv aanzet is ontvangst goed, geen enkel probleem. In de loop van de avond gaan de problemen ontstaand, stilstaand beeld (even) en daarna valt signaal weg. Nu de (tijdelijke) oplossing je trekt de antenne stekker uit de ontvanger en steekt hem direct er weer in. Daarna is het ontvangst goed en meestal de rest van de avond geen problemen, max. 2 keer op 1 avond.

Mijn idee is dat het niet aan de tv ligt!

Het moet de ontvanger zijn? of toch de kabel ontvanst?

Ik kom er niet achter en begin er behoorlijk van te balen.

Heeft iemand een idee waar het aan kan liggen?

hoor graag jullie reactie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan