Probleempje met Sitecom DC200 Router

  • Onderwerp starter Xplorer77
  • Startdatum
X

Xplorer77

Ik heb een beetje een vaag probleem met een Sitecom DC200 Router. Het is al een wat oudere router (fw 7008), maar
tot nu toe heeft ie altijd goed gewerkt....Op mijn eigen verbinding met een Motorola Surfboard 4100E modem, heb
ik nooit problemen gehad. Ik gebruik nu een andere router een Linksys (ivm. wireless), ook zonder problemen.

De sitecom router heb ik aan iemand anders gegeven, die heeft ook een chello classic abbo (in a'dam) maar met een Terrayon modem
geloof ik, router opnieuw geconfigureerd, zijn MAC adres gekloond etc. Ook daar werktte de router prima tot een maand of wat geleden.
Je configureerd de router voor de chello verbinding, vervolgens krijg je gewoon internet verbinding maar na ongeveer een minuut of 10 is de verbinding weg en krijg je bij iedere pagina die je opvraagd, de provisioning pagina van chello te zien. Vervolgens reset je de hele handel en werkt het weer, voor 10 min... dan. Wat kan dit zijn, en kan ik hier iets aan doen? Als je gewoon de PC aansluit is er verder niks aan de hand en werkt het internet verder zonder problemen.

Sitecom router weer bij m'n eigen thuis aangesloten en daar heb ik een enkel probleeem. Het zou dus het modem kunnen zijn, maar het heeft gewerkt..

Mocht iemand iets weten, suggesties hebben whatever.. let me know.. thanks! :)
 
Topicstarter
Topicstarter
X

Xplorer77

Klopt, helemaal mee eens, zou ook mijn eerste reactie zijn. Maar helaas de firmware versie van de router is 7.00.8 en dit is volgens de sitecom website de allerlaatste versie. Daar komt bij dat het gewoon goed gefuncitoneerd heeft....
 

Johnny54

Moderator
Berichten
19.200
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Er zijn de laatste tijd meer meldingen van dit probleem en met diverse modem, router combinaties.
Het lijkt erop dat chello iets met zijn netwerk / servers aan het doen is. Maar wat?
 
Bovenaan