• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Probleempje bij installeren zenders

  • Onderwerp starter Fjacobse
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
F

Fjacobse

Beste collega forumleden:

Sinds kort heb ik een Samsung tv aangeschaft: nl. De Samsung UE48H6400AWXXH. Ik weet dat dit model niet gecertificeerd is door Ziggo voor CI+. Op zich geen probleem want ik kijk de meeste tijd met de Humax 5200.

Overigens werkt het toestel wel met mijn CI+ module.

Maar nu het probleem(pje); bij het zender zoeken (id 5555 en 474.000 MHz) worden eerst de SD-zenders vastgelegd (bv RTL 4 SD op kanaal 4) en vind ik de HD-zenders pas terug in de de kanalen vanaf 900 (bv RTL 4 HD op kanaal 904).
Op zich niet zo'n groot probleem en ik kan natuurlijk 'strafwerk' gaan maken om de zenders om te zetten.

Mijn vraag aan jullie is of er een makkelijke manier is om de verschillende zenders wel in de juiste volgorde te krijgen?! Ik heb al het eea geprobeerd maar zonder succes.

Ik wil jullie alvast hartelijk danken om mee te denken en als er aanvullende informatie nodig is dan hoor ik dat graag!

Met hartelijke groet,

Ron
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Je bedoelt zeker de UE48H6400AWXXH? Dit is een Oost-Europees model, je hebt bij de installatie van de zenders waarschijnlijk ook niet voor Nederland kunnen kiezen maar “Overige” of “Andere” gebruikt. Het klopt dat bij deze uitvoeringen de door Ziggo gebruikte simulcastdescriptor, deze zorgt voor het verwissellen van de SD- en HD-versies van een zender, niet wordt ondersteund, ook zullen de automatische zenderaanpassingen niet werken. Bij oudere series was het soms wel mogelijk om in het servicemenu de TV op Benelux te zetten, maar ik weet niet of dat bij de huidige toestellen nog werkt.
 
Bedankt voor je snelle reactie Zapp! wat het type-nummer betreft heb je gelijk ( foutje van mij). Hij werd verkocht als Europees model. Bij taal kon ik wel Nederlands kiezen. Bij een volgende optie (ik weet niet precies welke) stond Nederlands er idd niet bij en moest ik 'anders' kiezen. Met de opgegeven gegevens (id en frequentie) was de de tv zo klaar met zoeken, maar zoals gezegd: eerst de SD-zenders en daarna pas de HD- zenders. Op zich geen onoverkomelijk probleem en wellicht via het service-menu aan te passen. Maar hoe?
 
Hartelijk dank voor jullie reactie! Ik ga eens rustig kijken hoe ik eea eventueel op ga lossen. Ik hou jullie iig op de hoogte!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Probleem opgelost

Probleempje is opgelost. Met het opnieuw installeren van de zenders met het alternatieve NID staan alle zenders netjes op hun plek!

Ik weet niet of er anderen zijn die hier iets aan hebben, maar ik wilde het toch even laten weten.:)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan