• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

probleem met wisselen modem - van classic naar light met freetime

Y

yuki

Hallo,

Ik heb het doe-het-zelf installatiepakket voor chello light met freetime ontvangen, maar krijg geen verbinding. Ik heb nu chello classic zonder telefonie (thomson modem) en het nieuwe modem is arris.

Ik heb mijn router die ik ook al gebruikte bij classic aangesloten op het nieuwe modem. In principe moeten de instellingen toch hetzelfde zijn? Wat moet ik nog doen als ik de boel heb aangesloten? Ik kan namelijk geen verbinding krijgen met www.chello.nl

Alvast bedankt,
Gr.
Freke
 
Chello helpdesk bellen ik denk dat je modem nog geaktiveerd moet worden,succes verder.
Groetjes Lauw.
 
lauw zei:
Chello helpdesk bellen ik denk dat je modem nog geaktiveerd moet worden,succes verder.
Groetjes Lauw.
Het kan 3 á 4 uurtjes duren eer het modem voor de eerste keer online komt. Zorg er dus voor dat je je modem 3 á 4 uurtjes AAN LAAT STAAN, niet uitzetten dus!

Als je modem inmiddels online is, kun je even naar https://62.179.105.77 (= prov.upc.nl // chello.upc.nl) gaan, en daar je SID/gebruikersnaam + wachtwoord intikken en de stappen doorlopen. Dan werkt je internet binnen enkele minuten (modem even resetten en pc herstarten), en je telefoon zal binnen 30 minuten ook werken.
 
En als je chello met dig tel zoals ik heb staat ie als ie 1maal werkt dag en nacht aan vanwege de telefoon natuurlijk.
Succes ermee,groetjes Lauw.
 
Wat je het beste kan doen is zonder router de boel aan de gang brengen.
Mijn arris modem kwam meteen online na monteren.
Mocht je de helpdesk nodig hebben kan je op hun eerste vraag meteen "neen" zeggen.
Als alles werkt kan je de router er weer tussen zetten.
 
Als het modem online is --> router herstarten, even wachten tot je router een 10.x.x.x-ip krijgt en dan naar https://62.179.105.77 gaan. Werkt dat niet, even de computer herstarten en nogmaals proberen naar https://62.179.105.77 te gaan.
 
Terug
Bovenaan