Probleem met VIGOR 2200E

G

glaser

Geachte experts,

Mijn probleem is het volgende. Ik woon in Hilversum en gebruik een Vigor 2200E modem om de UPC Thomson modem te delen. Ik heb een UPC normal abonnement.

In Zaandam waar ik ook UPC had werkte dit allemaal perfect. Maar net zoals laatst reset de router zichzelf waarschijnlijk op een of andere manier, dan is er opeens geen internet.

Ik weet hoe ik het moet instellen. Maar het volgende gaat ook niet goed. Wanneer ik in de internet access setup broadband access control op yes zet dan gaan de PPTP instellingen gebruiken automatisch op no. En vice versa. Dit vind ik heel vreemd. Ook wanneer ik niet gelijk reset na het invullen van de gegevens, en via de main menu of back knop teruggaat naar de andere instellingen en dan pas reset gaat het ook mis. Graag zou ik willen weten of meer mensen dit probleem hebben en/of mij kunnen helpen. Zoals je ziet werkt het allemaal perfect als de modem direct op de pc is aangesloten.

Alvast hartelijk bedankt.

Met vriendelijke groet,

Wouter Glaser
 
B

Big Boy

:} Heeft waarschijnlijk met het Thomson modem te maken. Ik heb het zelfde probleem bij een kennis van mij die heeft chello classic (almere) en alles werk goed maar inderdaad na een paar dagen kan hij het internet niet meer op. Deze heeft een e-tech router en dus het zelfde probleem. >:(

Draytec heeft trouwens een goede gebruiksaanwijzing op hun site.

Het lijkt een beetje op het verlopen van de lease, dan zou de router de nieuwe lease niet accepteren of overnemen.

Ik ben er ook nog niet helemaal achter. dus nog even volhouden, en voorlopig maar met een computer aan het internet, met veel huisgenoten die ook het internet op willen een lastige zaak.

Wellicht zal chello zijn bezwaren tegen routers in de toekomst laten varen ik hoop het.

succes :><
 
B

Bonzai

't is geen fijn modem die Thompson, log d'r maar is op in en je ziet dat er een soort detectie op zit welke (waarschijnlijk) ziet dat er een router aan hangt. Ik gebruikte een Edimax router en dat ging dus echt niet meer met mijn Thompson modem. Het lijkt wel of Chello er met de nieuwste modems in slaagt om router gebruik te weren????
 
Topicstarter
Topicstarter
G

glaser

"Heeft waarschijnlijk met het Thomson modem te maken. Ik heb het zelfde probleem bij een kennis van mij die heeft chello classic (almere) en alles werk goed maar inderdaad na een paar dagen kan hij het internet niet meer op. Deze heeft een e-tech router en dus het zelfde probleem."

"Het lijkt wel of Chello er met de nieuwste modems in slaagt om router gebruik te weren???? "

Bedankt voor jullie reacties. Maar ik ben heel erg eigenwijs... Ik geloof namelijk niet dat ze dat kunnen detecteren. Anders was dat vanaf het begin af geweest. Daarnaast lukt het mij niet om de gegevens in mijn router op een goede manier te saven. Het probleem ligt wat mij betreft dus aan de router.

Wat ik misschien wel kan proberen is om de router in te stellen zonder dat hij op de modem is aangesloten? ??? Mocht hij het dan nog niet doen dan weet ik zeker dat het probleem aan de router ligt.
 

rotterdam-chello

Forum Gebruiker
Berichten
160
Bedankt voor jullie reacties. Maar ik ben heel erg eigenwijs... Ik geloof namelijk niet dat ze dat kunnen detecteren. Anders was dat vanaf het begin af geweest. Daarnaast lukt het mij niet om de gegevens in mijn router op een goede manier te saven. Het probleem ligt wat mij betreft dus aan de router.


oh oh oh je ze kunnen gewoon zien of jij achter een router/hub/switch of whatever zit hoor.
Dat is echt geen probleem
 
Topicstarter
Topicstarter
G

glaser

:<> Helaas... De router heeft hetzelfde probleem ook als de router niet op het modem is aangesloten. Ik wijt het vooralsong nog aan de router...

Nog iemand suggesties?

Mvgr,

Wouter Glaser
 

Henno

Forum Gebruiker
Berichten
1.002
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik weet niet precies wat je wilt (je hebt niks te toeken bij PPPtP, dit is voor KPN ADSL), maar even de hele riedel doornemen.
* Heb je het MAC adres van de "werkende" netwerk-kaart bij de hand ?
* Haal de router met de WAN interface van het kabelmodem af.
* Ga naar de web-config, Internet-acces, Static or Dynamic IP, doe daar:
* Broadband access AAN
* Voer een gewenste router naam in (geen vigor-router)
* Kies "Obtain an IP address automatically" en vul het mac adres in.
* Vul de domein naam in die je nu ook al van chello krijgt, b.v. arnhem.chello.nl
* Laat RIP UIT!
* Je kunt een ping van om de 10 min. naar je gateway zetten.
* OK klikken

Hierna laten rebooten en daarna pas de WAN poort aansluiten.

Gebruik een recente firmware, 2.3.1 is prima, zonder dat je de syslog inleverd.

gr. Henno.
 
R

rd

Wat voor een soort wanpoort heeft die vigor, een 10/100Mbit autosensing? Kun je die poort ook instellen op 10Mbit (only)? Dan zou ik dat eens proberen.

ps. Die vigor staat bekend als een uitstekende router, dus zou ik de oorzaak van het probleem voorlopig bij de instellingen zoeken.
 

Henno

Forum Gebruiker
Berichten
1.002
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
2200E heeft een 10mbit, half-duplex, fixed WAN poort.

gr, Henno
 

Vergelijkbare onderwerpen

Bovenaan