• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Probleem met verzending epub-bestand met Icloud-account naar Ipad

Status
Niet open voor verdere reacties.

Hans O

Forum Gebruiker
Berichten
6
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Wie weet oplossing voor het volgende probleem:
Als ik een epub-bestand vanaf mijn PC met mijn Icloud-emailaccount zend naar willekeurig een ander Icloud-emailaccount dan zie je bij het openen van de email op de Ipad het volgende gebeuren: het epub-bestand wordt bij het aanklikken automatisch in twee seconden omgezet in ZIP en vervolgens kan dit bestand niet worden geopend in Ibooks. Ook kan ik dit ZIP-bestand op mijn Ipad niet openen met behulp van FileApp. Het 'vreemde' is dat als ik hetzelfde epub-bestand verzend met mijn Gmail-account of een Hotmail-account naar mijn Icloud-account, ik het Epubbestand wel gewoon op mijn Ipad kan openen en in Ibooks kan plaatsen (dus geen automatische omzetting in ZIP).
 
Is het sowieso niet gewoon handiger de ePub gewoon via iTunes te synchen?
Zeker als je Calibre gebruikt als ebook manager is dat dodelijk simpel.

iTunes kun je dan vervolgens wireless synchen met je iPad.

Lijkt me persoonlijk handiger dan e-mailen.

Verder: zie voorgaande reactie. ePub is inderdaad niet anders dan een ZIP file met een andere extensie. Je kunt een ePub met WinZip ook gewoon openen. Er is dus geen sprake van omzetting van ePub in ZIP, ePub IS een ZIP.
Probleem is dus inderdaad het MIME-type van de mailattachment dat bij de ene mailclient kennelijk anders wordt verzonden dan de andere. Kijken of je daar in de versturende mailclient dus wat aan kan doen.
 
Omzetting Epub in Zip

De oorzaak van het probleem is intussen door een deelnemer aan het forum.iculture.nl opgelost. Het probleem wordt veroorzaakt door de Internet Explorer. Bij gebruikmaking van een andere browser b.v. Chrome worden via Icloud verzonden Epub-bestanden niet op de Ipad 'automatisch' omgezet in ZIP. Een andere oplossing is gebruikmaking van b.v. Dropbox of verzending met Wetransfer. :):applause:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan