• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Probleem met unex router

S

swimmer

Hallo, ik heb een probleem:

geen verbinding met meerdere PC's

mijn configuratie is:

Router: unex, type is 050p.
Modem: com21, model com21
PC1: windowsXP, straight-kabel, Het locaal IP is: 62.163.70.196, netwerkkaart: Accton EN1207D, EN1207D
PC2: windows98, straight-kabel, Het locaal IP is: weet niet, netwerkkaart: etherlink xl, n.v.t.
PC3: -, straight-kabel, Het locaal IP is: -, netwerkkaart: n.v.t., n.v.t
PC4: -, --kabel, Het locaal IP is: n.v.t, netwerkkaart: n.v.t, etherlink
De locale ip's worden uitgedeeld door: automatisch.

Ik krijg wel IP van chello. -

Dit wil ik er nog bij vertellen:
krijg sinds deze week geen 2 computers tegelijk meer op internet, bovendien werd er telefonisch gezegd dat ik een router gebruik want dat kunnen ze uitlezen van het modem. Opstarten van het modem en PC zonder router hersteld de verbinding

Alvast Bedankt, swimmer.

gemaakt met FireFly's Auto Router Vraag Generator versie 1.1.
 
Begrijp ik het goed dat het tot voor 2 weken wel altijd goed heeft gewerkt en dat IP 62.163.... het ipadres is dat pc1 van chello krijgt als je de router er niet tussen hebt zitten?

Als je de router er tussen hebt zitten, kun je dan wel je router benaderen en krijgt je router dan dat ip 62.163... van chello?
 
Ja dat klopt, het enige wat gewijzigd is dat ik een veel betere verbinding heb gekregen omdat mijn netwerkkabel vervangen is in de straat. Hij is net nog doorgemeten en de verbinding is perfect. De dame van UPC zei dat Chello geen routers ondersteund, maar dit wist ik natuurlijk al. Mijn router heeft vanmorgen om 6 uur een IP adres opgevraagd en later de Winxp heeft de hele dag goed gedraaid totdat de 2e PC werd opgestart met win 98
 
Vreemd. Er zijn ontzettend veel gebruikers die een router hebben. Als Chello daar op controleert en je er vervolgens meteen uit gooit dan zouden we hier toch veel meer meldingen krijgen. Dat lijkt me dus toch onwaarschijnlijk.

Is er niet iets mis met de router? Heb je hem al een keer gereset?
 
Als je zegt dat Chello kan uitlezen dat je een router hebt draaien....dat klopt...

Heb je een plus abbo?? of classic?? Alleen bij plus is een netwerk toegestaan.
Of ze kunnen het softwarematig blokken dat je een router hebt bij classic of je instellingen staan niet goed.
Heb je bij XP internetsharing aanstaan??

Ik zou eerst moeten weten welk abbo je hebt....Ik had eerst ook classic met router..geen enkel probleem maar nu met de plus erbij kan het zijn dat ze dat gaan controleren als mensen bellen dat ze niet met meerdere pc's op internet kunnen.
 
Tony zei:
Of ze kunnen het softwarematig blokken dat je een router hebt bij classic

Heb je ooit gehoord dat ze dat bij Chello doen? Heeft Chello programmatuur draaien waarmee ze dat controleren en blokken?
 
O ja, je hebt toch geen firewall draaien he waardoor die 2e pc niet gezien wordt....kijk daar ook eens naar...

Ze kunnen dat uitlezen omdat een aantal pakketjes via de router een ander ip-adres hebben dan alleen die van Chello. De 192.168.....range van de pc's die achter de router hangen.

Ik ben er wel achter nu dat ze heel veel kunnen lezen via het modem..die techniek wordt ook steeds meer en meer ontwikkeld.

Of ze nu aktief controleren of je bij een een classic-abbo een netwerk heb draaien, weet ik niet maar technisch is dat zeker mogelijk.
 
Ja ik heb een pus abonnement en het draait (de) meer dan een jaar probleemloos. Soms een keer rebooten als er een IP conflict is. Ik heb internetsharing niet aanstaan denk ik ? waar kan ik dat vinden ?
 
Maakt het eigenlijk uit welk MAC adres gecloned wordt op de router ? moet je de snelste doen of die met de 3 COM netwerkkaart ? maakt het niet uit.

Zijn er eigenlijk testjes om te kijken of je router werkt ?

De mevr van UPC vertelde mij dat ik meerdere netwerkkaarten had, dit kon ze zo uitlezen van mijn com kabelmodem. Ontkennen hoefde dus niet echt ::)
 
Op sommige plaatsen controleert chello niet op het macadres en dan maakt het niet uit maar anders moet je het macadres van de chello-netwerkkaart nemen. Ik neem aan dat dat die 3com is.
 
Terug
Bovenaan