• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Probleem met Sweex LB000021 router en FTP

M

martijn877

Hallo,

Sinds een week heb ik een Sweex LB000021 router. Geinstalleerd (met nieuwste firmware) en hij werkt prima :). Internet/mail/online spellen enz. werken gewoon goed. Nu heb ik alleen een probleem met FTP. Als ik verbinding probeer te leggen met een site dan krijg ik deze foutmelding o.a. met FlashFXP en Leechftp:

Code:
LIST
150 Opening ASCII mode data connection for /bin/ls.
426 Data connection closed, transfer aborted.
List Error

Hij logt dus wel in, maar hij kan de mappen niet weergeven op de site. Ik heb passive mode al aan/uit gezet maar dat helpt niet. NAT staat aan van de router en support for FTP ook. Heeft iemand enig idee hoe ik dit probleem kan oplossen?
 
Probeer eens de comp waarvan je FTP-ed in de DMZ te zetten (In de DMZ bypass je de firewall and de NAT). Als dit wel werkt moet je toch nog iets extra's doen aan de port-forwarding.

FTP is als volgt bij mij geconfigureerd in de NAT:
ID: 1
Protocol: TCP
Trigger Port Range: 21 - 21
Maximum Activity Interval: 3000
Session Chaining: Disable
Chaining on UDP: Not Applicable
Address Replacement: Disable
Address Translation Type: TCP
Two Way Only: Enable
 
Eerst had ik de firewall gewoon uit staan :) Die heb ik nu dus aan gezet en ik heb DMZ ook aangezet. Daarmee werkt FTP nog steeds niet :(
Hoe kan je trouwens FTP instellen in de NAT? Ik kan die functie namelijk niet vinden (port-forwarding zie ik wel staan, maar ik weet niet precies wat ik daar moet invullen).
 
Je moet natuurlijk wel je poorten openzetten voor het verkeer van en naar je pc.
Hierbij kies je vaak een vastgestelde poort om die door het ftp prog al ingesteld staat.
Het beste is om te forwarding en virtual server in te stellen op een range van poorten
 
In het algemeen moet je port 21 forwarden naar de PC waar je op wil ftp-en.
Dus moet je bij port-forwarden minimaal invullen:

"21" en "IP van PC waar je van ftp-ed"


Btw: de DMZ zet je niet "aan".
DMZ is een zone buiten de firewall and de NAT. Je moet een PC in die zone zetten dmv het vastleggen van de IP van die PC op het DMZ scherm.
Dus de PC waar je van wil ftp-en moet je in de DMZ zetten. Doe dit alleen maar om te testen! PC's in de DMZ zitten niet "achter de router" dus hebben geen firewall of zo (tenzij je op die PC de firewall aanzet).
 
Terug
Bovenaan