• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Probleem met internet delen....!!!

M

marksoft

hallo, ik heb een vraag:
ik heb van de week besloten een netwerk tussen 2 pc's aan te leggen, ik weet dat als je maar op één pc internet wilt, de hoofd pc (met chello) en de pc waarop ik internet wilt, je maar één crosskabel nodig hebt en 2 netwerk-kaartjes, en je hebt daarvoor géén hub of router nodig.
nou komt mij probleem:

- Ik heb 2 ''Madge Smart 16/4 Rinnode'' netwerk-kaarten geinstalleerd, op beide pc's.
- Op allebei de pc's staat win XP.
- En 'k heb de computers in verbinding gebracht met een crosskabel.

op XP schijnt alles vanzelf te gaan, dit klopt ook volgens een kennis van mij, toen ik xp opstartte werden beide netwerk kaarten automatish geinstalleerd, en er werd ook gevraagt een LAN verbinding te maken en alles ging automatish
Op de hoofd pc kun je gewoon internetten maar als ik de andere pc aanzet maakt hij geen verbinding met de hoofdpc en er staat ook onderaan op de taakbalk een verbroken verbingen, en er staat bij: ''netwerk kabel niet aangesloten'' terwijl de kabel gewoon is aangesloten!!! (de pc's maken schijnbaar geen contact met elkaar)

weet iemand waar dit aan kan liggen ?!

ps. moet ik mischien wat in windows instellen?...
 
Weet je zeker dat de kabel goed is? En branden er lampjes achterop de netwerkkaarten tussen de PC's?
Waarschijnlijk niet, want die "link-status" leest WindowsXP volgens mij uit om de status van de LAN-verbinding weer te geven.

PS: kijk ook even dat niet toevallig de netwerkkaart "disabled" staat bij netwerkverbindingen.
 
er zitten geen lampjes op! en ja ik weet helemaal cker dat de kabel goed is en ook de netwerk kaarten, en de poorten waar ik de kaarten in gedaan heb.
 
marksoft zei:
er zitten geen lampjes op! en ja ik weet helemaal cker dat de kabel goed is en ook de netwerk kaarten, en de poorten waar ik de kaarten in gedaan heb.
Ik neem aan dat je de ethernet-kaarten in je pci-sloten hebt gedaan.
Zou n.l. fantastisch zijn als je moederbord dik 65.000 pci-sloten heeft.
Pci-slot= zo'n bus op je moederbord waar je een pci-kaart in klikt.
Poort= een van de ongeveer 65.000 deurtjes die het tcp/ip protocol heeft.

ik vermoed dat je hardware inderdaad oke is (dwz. ethernetkaarten en cat5-kabels)
Nu de taak om je netwerksettings door te nemen.
In winXP de volgende onderdelen controleren die er in je netwerksettings zijn(settings= rechterklik op netwerkicoon dan eigenschappen, dan selecteer je je netwerk met rechtermuisknop voor je ethernetkaart config)

Netwerkonderdelen XP:
-tcp/ip protocol*
-QoS (package handler ofzo?)
-(eventueel) client voor microsoftnetwerken of novell (voor als je computers met elkaar wilt laten delen van folders/printers/etc.etc.maar maakt tevens je compu's onveiloiger dus alleen doen als je het echt wilt,is n.l. niet nodig voor internet op beide compu's.

Netwerkonderdelen 98:
-tcp/ip protocol*
-(eventueel) client voor microsoftnetworks of novell , zie winxp boven ;)

Linux & Mac:
-tcp/ip juist configureren ;D

*= TCP/IP is de protocol (taal) waarmee je computers met internet ebbelen zeg maar. Meer hoef je dus niet in te stellen voor internet , meer vertraagt de boel alleen maar.

Ok controleer tcp/ip op de computer die internet deelt:
-tcp/ip van chello ethernetkaart zet je op DHCP (automatisch waar mogelijk ;D )
-tcp/ip van je eigen netwerk (naar andere 2e computer) daar zijn regels voor , je kan niet zomaar wat invullen. Hierbij gebruik je bij voorkeur geen automatische settings , maar stel je de tcp/ip vast in. De 2e netwerkkaart(de niet chello kaart) krijgt als ip adres "192.168.0.1" de subnetmask is "255.255.255.0" verder vul je niks in.(want dns heb je al ingevult door de chello configuratie)

Ok nu naar de 2e computer.
-tcp/ip van je eigen ethernetkaart (naar 1e computer) ip="192.168.0.2" subnetnask="255.255.255,0" de rest hoef je niet in te vullen.

Eigenlijk kan je je beter eerst effe verdiepen in hoe je tcp/ip instelt , en hoe je je netwerk deelt in windows (heel simpel via wizard in xp) je eigen netwerk bij voorkeur dus vast instellen , chello automatisch laten.

Bekijk Chelloo.nl maar wat alles wat ik nu zojuist getiept heb staat eigenlijk uitgebreid beschreven hier. Dus tiep ik nu eigenlijk voor de kat z'n ... 8)

Succes...ja dus toch weer die rtfm...
 
Energy!!!!!!! is the probleem. Kon je maar eventjes 12 volt in dat
kabeltje injecteren. Daarom moet je een Hub of switch hebben.

Een direct USB verbinding zou wel werken maar geloof me daar wil
je niet aan beginnen.
Koop dus een goedkope switch.
 
marksoft zei:
nou komt mij probleem:

- Ik heb 2 ''Madge Smart 16/4 Rinnode'' netwerk-kaarten geinstalleerd, op beide pc's.

Inderdaad, hier is je probleem. Dit zijn geen ethernet kaarten. Ik heb zelf ook zo'n soort netwerkkaart liggen en die wel echt niet werken in combinatie met een normaal netwerk. Je kunt het ook al zien aan dat 16/4 volgens mij zijn dat de snelheden die in dat soort netwerk te halen zijn.

Het makkelijkste is dus het halen van twee echte ethernetkaarten. ;)

En een router of hub heb je echt niet nodig om een netwerk te kunnen draaien. Tenzij je meer dan 100 meter netwerkkabel gebruikt en dát lijkt me sterk. :)
 
ok, hartstikke bedankt mensen!!
maar nog één ding weet je cker dat mn madge smart kaart niet geschikt is voor zo'n netwerk!? (wil het wel cker weten)
 
Zoek even op internet (Google) en je zult ontdekken dat het tokenring adapters zijn. Het zijn dus geen ethernet kaarten. Misschien zijn ze wel aan elkaar te koppelen, maar ik weet niet hoe dat met tekenring moet.
 
ok bedankt ik ga binnekort ff bij dixons 2 nieuwe netwerk kaarten kopen zijn in de aanbieding voor €9-. per stuk dus. (dan koop ik gewone ethernet)
 
Terug
Bovenaan