Probleem met exchange server, verzenden

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

rvoosterhout

Hoi Allemaal,

Ik heb een simpele set-up staan hier thuis, maar helaas werkt mijn exchange server niet.
1x DC met DNS, DHCP en AD.1
1x Exchange 2013 server
1x webserver

Mijn probleem is dat mijn mail die ik vanuit de Exchange probeer te versturen in de 'drafts' (concepten) blijft hangen. Ik heb een smarthost ingesteld op smtp.ziggo.nl en de Exchange DNS instellingen op mijn eigen DNS server en de google opendns servers, maar helaas verstuurd hij nog niet. Dit is de eerste keer dat ik een Exchange server inricht, maar ik kom er helaas niet meer uit. Kan er iets fout zitten in mijn DNS server?

Alvast dank voor de hulp!
 
Iemand? Ik heb nu de uitgaande poort van de send connector veranderd naar 587, ipv 25 maar dit helpt helaas ook niet. Wat hebben jullie ingesteld bij de DNS in jullie exchange servers?
 
Als mail blijft hangen in drafts en niet in Outbox, is er iets anders aan de hand dan de connectie van Exchange naar de Ziggo smarthost.
Anders zouden ze namelijk dus in de Outbox moeten blijven hangen.

Heb je het al eens aan Google gevraagd?
Er zijn veel mensen met deze problemen en evenveel oorzaken en oplossingen.
Meest voor de hand liggende is dat je iets hebt aangepast aan een receive connector, die wordt ook gebruik om met vanuit Outlook te ontvangen alvorens deze door te sturen.
Zie bijvoorbeeld hier: https://community.spiceworks.com/topic/309145-exchange-2013-messages-stuck-in-drafts

Exchange is, voor beginners, een van de meest complexe mailservers. Is het handig voor jou om deze dan zelf te gaan draaien? Kun je niet beter iets anders gebruiken?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan