Probleem met DC-207

T

Thomas88

Hallo iedereen,

Ik heb sinds kort een xbox-live starter-pakket. Bleek dat ik het beste een router kon gebruiken om deze live account te combineren met mijn bestaande internet. Ik koop laatst een Sitecom DC-207 bij de Dynabyte, goedkoop ding voor 30 euro, maar ze verzekerden me dat het de router was die ik zocht.

Ik installeer de hardware volledig volgens het boekje, alle lampjes die aan moesten staan, stonden aan. Desondanks deden zowel mijn internet als mijn xbox live het niet. Ik heb naast de hardware installatie ook nog eens keer op keer de configuratie en internet-toegangsstappen gedaan die in de gebruiksaanwijzing van de router stonden. Wie kan mij helpen? Ligt het aan de kabels die ik gebruik? Vanaf mij xbox loopt een crossed wire(had ik nog ergens van over), vanaf mij computer een gewone. Is er iets dat ik nog moet instellen, iets dat ik over het hoofd zie? Ik heb vrij weinig ervaring met dit soort dingen, dus het zou zowel iets eenvoudigs als iets ingewikkelds kunnen zijn.

In elk geval bedankt,

Thomas
 
oh trouwens ik heb chello classic met een motorola surfboard 4100 modem.
 
ik vermoed dat het iets te maken heeft met het macadres wat niet bij chello bekend is.
Kijk even na of je in de handleiding of configuratie scherm iets tegen komt van "clown mac adres" of "kopieer mac adres" of "wijzig macadres" en volg dan de instructies.
 
vergeet ook de router niet op : Dynamic IP te zetten i.p.v. : Static IP Address


succes verder!
 
ik heb die dingen nu ook gechecked/geprobeerd, lukt nog steeds nie >:(
 
Tijdens het instellen van de router moet je alleen jouw computer aansluiten aan de router. de xbox dus loslaten.
De xbox sluit je pas aan als de router goed werk en je computer internet heeft.
Tussen modem en router, tussen router en computer en tussen router en computer allemaal straight utp kabels gebruiken. Crossed werkt misschien wel, maar dit is niet standaard en dus niet aan te raden.
 
k zal het morgen nog eens proberen, in ieder geval iedereen bedankt dat jullie de tijd namen om te reageren :D
 
heel erg bedankt, hij doet et nu en ik kan geniete van zowel internet als xbox live :P
 
FF voor mijn zekerheid checken:
Moet je de DHCP nu enabelen of disabelen van deze router?
Standaard staat'ie op enabled, maar miss is dat fout?
 
DHCP van de router moet je enabled wil je er een xbox op aansluiten. Zover ik weet kun je geen vast ip adres op een xbox instellen (mits je geen gemodde xbox hebt)
 
Terug
Bovenaan