probleem met chello win 2000 + win98

  • Onderwerp starter gabrielle
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
G

gabrielle

Vandaag de basic instal gekregen. :'(
Ik ben al meer dan 11 uur om contact te krijgen met chello. Maar het lukt niet. Ik weet niet wat ik verkeerd doe. Alles is goed aangesloten. Ik woon in NH dus ik gebruik name server 212.142.28.66 en 212.142.28.67 Maar ik krijg geen contact.
Alles in het boekje heb ik opgevolgd. Maar niets helpt. Ook mijn webmail doet het niet. Ook niet via mijn gewone modem. Ik heb versie 7.0 van de Basic Install

Ik kan in win 2000 zien dat het kabel modem werkt. Ook de netwerkkaart geeft een signaal

Ik heb echt alles geprobeerd. Maar ik weet niet waar ik verder moet zoeken.
Heeft iemand nog ideeen.

Ik weet als ik de helpdesk bel dat ik meer dan een uur in de wacht sta. Tevens kan ik quickfix niet downloaden. Alles loopt vast

Dit berichtje heb ik met mijn oude vertrouwde modem kunnen sturen.
 
T

The Enforcer

Nameserver ???

Uhm .. ga us naar Start -> Uitvoeren -> tik daar in: cmd
Vervolgens tik je in: ipconfig

Wat staat er dan allemaal ?!
Heb je oa. een Ip-Adres / Subnet Mask / Gateway / DNS ?

Wat voor kabelmodem heb je gekregen ?
 
D

DutchBlood

https://ziggoforum.nl/topics/1979/;start=0

kijk daar eens plz...
 
Laatst bewerkt door een moderator:
S

Someone

had hetzelfde aan de hand, UTP-poort was bij "transport" defect geraakt. (heeft 2 weken gekost eer dat ik een ieuwe kreeg mja..)

probeer start -> uitvoeren -> winipcfg

-> selecteer de netwerkkaart die aan je modem aangesloten is -> vernieuwen.

als dat niets opbrengt: -> alle vrijgeven -> vernieuwen (je modem zou nu opnieuw moeten beginnen met een aanvraag te sturen naar de DHCP server)

Je kan ook je modem even zonder stroom zetten, en opnieuw een request laten verzenden.

zolang je geen ip hebt met 195.*.*.* (of 193.*.*.* ben nu niet zeker. 192.168.1.1 en 127.0.0.1 zijn 'defaults' wan MS daarmee geraak je niet online)


Check misschien ook je netwerkkaart testen? op je driver disk heb je een "setup.exe" waarmee je netwerkkaart kan testen. (denk eigenlijk dat dat niet nodig zal zijn.. maar ge weet nooit)
 
D

DutchBlood

Someone zei:
had hetzelfde aan de hand, UTP-poort was bij "transport" defect geraakt. (heeft 2 weken gekost eer dat ik een ieuwe kreeg mja..)

probeer start -> uitvoeren -> winipcfg

-> selecteer de netwerkkaart die aan je modem aangesloten is -> vernieuwen.

als dat niets opbrengt: -> alle vrijgeven -> vernieuwen (je modem zou nu opnieuw moeten beginnen met een aanvraag te sturen naar de DHCP server)

Je kan ook je modem even zonder stroom zetten, en opnieuw een request laten verzenden.

zolang je geen ip hebt met 195.*.*.* (of 193.*.*.* ben nu niet zeker. 192.168.1.1 en 127.0.0.1 zijn 'defaults' wan MS daarmee geraak je niet online)


Check misschien ook je netwerkkaart testen? op je driver disk heb je een "setup.exe" waarmee je netwerkkaart kan testen. (denk eigenlijk dat dat niet nodig zal zijn.. maar ge weet nooit)

Das niet helemaal waar, ip's met 195.x.x.x en 193.x.x.x zijn prima,
127.0.0.0 is je eigen PC(localhost) en 192.168.x.x evenals 10.0.x.x zijn ranges die bedoelt zijn voor lokale netwerken. Maar idd, met locale Ip adressen raak je niet online(tenzij je met een router werkt maaaar)

-edit-
Topicstarter, hoe zit het nou? Werkt je internet? Voor een deel? En idd, welke IP krijg je.
 
Topicstarter
Topicstarter
G

gabrielle

Nou ze moesten me hebben hoor. Vandaag hadden ze me afgesloten van telefoon,kabel en internet. Gelukkig kwam er snel iemand langs die de boel weer heeft aangesloten. Helaas werkt internet nog steeds niet.
zowel niet onder 98 als onder 2000.

Ik doe wat verkeerd maar wat;



Onder Windows 2000 krijg het volgende


Hostnaam: hier staat mijn computernaam
Windows 2000

Hostname van-xxxxxxx
Primair DNS-Achttervoegsel:
IP-routering ingeschakeld: Nee
WINS-proxy ingeschakeld: Nee

Ethernet adapter Lan-Verbinding

Verbindingspecifiek DNS-achtervoegsel
Beschrijving: 100/10m Ethernet PCI adapter
Fysiek adress: 00-xx-xx-xx-xx-4a
DHCP ingeschakeld: ja
Autoconfiguratie ingeschakeld ja
IP Adres: 192.xxx.xxx.xx
Subnetmask 255.255.255.0
Standaardgateway:
DHCP-server 192.xxx.xxx.xxx.x
DNS server 212.142.28.66
212.142.28.67
Netbios over TCPIP: Uitgeschakeld
Lease verkregen vrijdag 10 jan 2003 10:45:32
Lease verlopen vrijdag 10 jan 2003 10:45:52

de x bestaan natuurlijk uit getallen.
 
R

Remboooo

IP Adres 192.168.xxx.xxx??
Das niet goed, 192.168.x.x is namelijk voor interne netwerken. Heb je een netwerkje?
 
Topicstarter
Topicstarter
G

gabrielle

Nee, heb ik niet.

Wat kan je hier aan doen.
Hoe kun je dit dan oplossen.
 
Topicstarter
Topicstarter
G

gabrielle

oja ik heb een Moterola Modem
modelnr sb4200e-cn
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan