(Probleem is opgelost) Verschil in wifi snelheid 2.4 en 5 ghz

Leo

Forum Gebruiker
Berichten
32
Hallo allemaal, ik heb een vraagje over de snelheden van mijn wifi.
Met mijn laptop naast de router zit er een verschil van een kleine 20Mbps tussen 2,4 ghz en de 5 ghz verbinding.
Dit is mij opgevallen nadat ik vandaag een nieuwe modem/router van Ziggo heb gekregen omdat die andere helemaal niet meer deed.
Modem betreft, CH7465LG-ZG
Conform standaard specificaties: DOCSIS 3.0
Hardware versie: 5.01
Software versie: CH7465LG-NCIP-6.15.32p3-NOSH

Ik heb een Basis internet abonnement van 50/25
Bekabelt haalt hij die snelheden en op de 5 Ghz ook, maar op 2,4 Ghz niet ook al staat de laptop naast de router........ook getest met 2 telefoons, andere laptop en tablet.

Volgens Ziggo is dat normaal......ik kan mij herinneren dat de oude (nu kapotte) modem gewoon 50/25 had.
 
Het zou door de Smartwifi kunnen komen. Je kan dit in je modem uitzetten en dan bij 2.4 GHz kiezen voor handmatig een kanaal kiezen. Het is een kwestie van proberen welk kanaal dan voor jou het beste werkt.
 
Het zou door de Smartwifi kunnen komen. Je kan dit in je modem uitzetten en dan bij 2.4 GHz kiezen voor handmatig een kanaal kiezen. Het is een kwestie van proberen welk kanaal dan voor jou het beste werkt.
Ik heb geen smartwifi plugs of hoe ze ook mogen heten en ik heb ook al diverse kanalen geprobeerd zonder enig resultaat.
 
Probeer bij de WiFi instellingen in je modem de kanaalbreedte eens aan te passen van 40 naar 20 of omgedraaid.
 
Ik heb geen smartwifi plugs of hoe ze ook mogen heten en ik heb ook al diverse kanalen geprobeerd zonder enig resultaat.
Smartwifi staat gewoon standaard aan in het modem, ook al heb je geen smartwifi pods. Naar mijn weten kun je alleen handmatig een kanaal kiezen wanneer je de smartwifi zelf uitzet in het modem. Dus de vraag is of je dat wel gedaan hebt en of de instelling bij 2.4 GHz wel op handmatig staat en niet op automatisch.
 
Probeer bij de WiFi instellingen in je modem de kanaalbreedte eens aan te passen van 40 naar 20 of omgedraaid.
Ook al geprobeerd en Ziggo houd hoog bij laag vol dat dit normaal is.....ik vind haast een halvering wel erg veel.
 
Smartwifi staat gewoon standaard aan in het modem, ook al heb je geen smartwifi pods. Naar mijn weten kun je alleen handmatig een kanaal kiezen wanneer je de smartwifi zelf uitzet in het modem. Dus de vraag is of je dat wel gedaan hebt en of de instelling bij 2.4 GHz wel op handmatig staat en niet op automatisch.
Die heb ik op handmatig staan, ook omdat ik er ip-cams op het zitten..... beste kanaal voor mij is 1.
 
Wat je nog kan proberen is: modem iets hoger plaatsen en/of het modem draaien. Download een programma als Netspot om te kijken wanneer de signaalsterkte het hoogst is.
 
Als je engels een beetje redelijk is, dan is dit leesvoer:
 
En probeer eens de IP cams tijdelijk even uit te zetten? Om te kijken of die misschien de bandbreedte wegsnoepen.
Verklaart niet direct het verschil met je oude modem, maar om te troubleshooten.
 
Terug
Bovenaan