• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Probleem Internet Chello Classic

T

Tharco

Al een maand lang heb ik problemen met mijn Chello Classic internet verbinding. Elke avond vanaf een uur of 6 valt mijn internetverbinding weg. Als ik dan de status van de router bekijk staat er geen IP-adres meer en ook geen DNS. Zogauw ik de Modem en Router reset doet internet het weer en valt een tijdje later weer uit. Overdag doet internet het wel uitstekend. Het ligt niet aan de computers, ook niet aan de router. Ik had een nieuwe router gekocht (Linksys WRT54G), ik dacht eerst dat het aan de router zou liggen. Dus heb mijn oude router (Sitecom) aangesloten en daarmee had ik precies hetzelfde probleem. Toen ben ik teruggegaan naar de winkel met de Linksys router en heb een nieuwe gekregen. Ook bij deze hetzelfde probleem.


Een week geleden heb ik ook al bijna een uur met chello gebeld. Heb vanalles geprobeerd en uiteindelijk zeiden ze dat het toch aan de router zou moeten liggen, maar dat lijkt me sterk. Het ligt zowiezo ook niet aan de modem want deze hebben ze getest.

Als internet uitvalt zie ik dus telkens geen IP-adres en DNS meer staan. Als ik op renew druk krijg ik een melding dat er geen IP-adres kan worden opgehaald van DHCP.

Ik kan nu geen oplossing meer vinden. Weten jullie misschien een oplossing?

Bvd
Tharco
 
Je zou kunnen proberen zonder router.Dus alleen de pc op het modem aansluiten.
Als het niet aan de pc en routers ligt zou het dus aan het modem moeten liggen,en dit kan je alleen uitvinden door een paar dagen zonder router te doen.

Kan jij dan bevestigen dat het dus aan het modem of iets daarachter ligt,kan je wel eisen dat je geholpen word.Met routers in het spel is upc nml tamelijk afzijdig imo,oftewel geven ze niet thuis.

Voor dit moment zou je kunnen kijken of je de router via dhcp ipnummers laat uitdelen aan de andere pc's,dit zou je dan kunnen uitzetten en handmatig nummers toewijzen,dit moet je dan ook op de pc's doen.Nu krijgt de router nog steeds via dhcp een nummer,maar de rest dan niet.
Dit kan iig met de wrt54g , ik weet niet hoe dat met andere merken gaat.

Hm,je zal ook de lease tijd moeten instellen,die gaat bij de wrt54g max 1 dag.Dan valt je ipnummer even weg voor een paar seconden,dan vernieuwd de lease en heb je weer internet.Wellicht heeft het modem hier moeite mee als de router dit doet.
 
Ik heb 1 dag geprobeerd te internetten met alleen de modem, zonder router. Dit ging goed, maar ik heb het eigenlijk nog niet lang genoeg geprobeerd, omdat ik internet nodig had op andere computers. Dus ik ga nog maar een keer proberen met alleen de modem.

Dat van die vaste IP-adressen enzo heb ik ook allemaal al geprobeerd. Ik geef elke computer een vast-ipadres zodat dit niet steeds veranderd en dit staat gewoon allemaal goed ingesteld
 
Terug
Bovenaan