• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Privacy Wifi Hotspots

Status
Niet open voor verdere reacties.
J

Jacksan

Hoi allemaal
ben net begonnen me wat in te lezen op het gebied van WifiHotspots.
Afgezien van problemen met portforwarding, speeddrop e.d. bedacht ik me nog iets..
Wat ik namelijk mis in de discussie(of nog niet ontdekt heb op het forum), is dat je qua privacy ook niet verteld wordt wat er met jouw gegevens wordt gedaan.
Jouw MAC adressen van jouw apparatuur zijn op jouw woonadres bekend. Als je dus ergens anders bent en via een hotspot in verbinding staat, kan men dus traceren waar je je bevindt, via MAC adres/inlognaam e.d. Zodoende kan men allerlei statistieken, gedragingen enz. e.d. monitoren. Wie garandeert mij dat Ziggo deze gegevens niet misbruikt/doorverkoopt?
10 jaar geleden was dit misschien vergezocht, maar tegenwoordig. Begint een beetje op Google te lijken...


Iemand ook andere meningen/ideën toebedeeld?
 
Eh, elke telco provider is wettelijk verplicht dit soort data op te slaan en te bewaren.

Dus ja, dat gebeurt, sterker nog, de wet verplicht dat. En dat gebeurt niet alleen met Ziggo hotspots, maar op elke manier dat je in NL connectie kan maken met internet.
Ik neem aan met uitzondering van lokale hotspots ge-exploiteerd door lokale ondernemers, mag hopen dat die niet onder die wet vallen, maar ga er ook bij T-Mobile en KPN hotspots maar gevoegelijk van uit dat al die data opgeslagen en bewaard wordt.

Overigens is wat je met die data mag doen ook wettelijk gereguleerd mocht je dat gerust stellen. Dus doorverkopen of datamining voor eigen gebruik zou in principe niet mogen gebeuren. Alleen opsporingsinstanties met gerechtelijk bevel mogen de data gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan