Privé gegevens van voormalige Chello klanten...

Barry

Forum Gebruiker
Berichten
38
Ik weet niet of dit al eens eerder is besproken, maar ik wil dit toch wel eens tegen het licht houden en jullie mening daar over horen.

(Voor de goede orde, ik denk dat dit probleem voorkomt bij alle providers, echter ik heb alleen de ervaring bij UPC/Chello)


De praktijk:

1) je meldt je aan bij Chello en krijgt een gebruikersnaam, of door een andere omstandigheid (bijv. wegens technische oorzaak) krijg je een nieuwe accountnaam toegewezen...

bijv: jjansen

2) De gebruikersnaam die je krijgt is van een voormalig gebruiker die zich in het verleden bij diverse on-line winkels, mailinglijsten en noem maar op heeft aangemeldt.

3) Je krijgt dus in eerste instantie ongewenste mail, maar ook meldingen van sites waar je al lang niet bent geweest en die je vast helpen herinneren met je gebruikersnaam en wachtwoord. Of sites waar je door het invullen van je e-mail adres je gegevens weer opnieuw toegezonden krijgt.

4) Ik denk dat je 'm al voelt aankomen...
  • Ongevraagd kom je iemands personalia te weten, dat is nog tot daar aan toe...
  • Maar ook specifiekere info komt naar boven, bedenk zelf maar wat je overal invult.  :o

5) Natuurlijk melden wij ons eerst overal af voordat we van provider wisselen, toch...  ;)

De 'Hamvraag'

  • Zou UPC (wellicht elke andere provider) gebruikte accounts niet meer mogen vergeven? (De praktische problemen zijn duidelijk, dit is ondoenlijk)
  • Iedere gebruiker is dus zelf volledig verantwoordelijk voor zijn eigen gegevens? Dat kan volgens mij de enige conclusie zijn


U bent gewaarschuwd...
 

kvdijk

Forum Gebruiker
Berichten
190
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Indien je van snelheid wisselt.......krijg je toch geen andere gebruikersnaam? :-*
 

Jerk©

Forum Gebruiker
Berichten
398
Internet
  1. KPN
Digitale TV
  1. KPN
Nope.. je krijgt geen nieuwe gebruikersnaam.

Om op het eerste bericht te reageren: Dat klopt..zo doet Chello het. Ik heb ruim 13 maanden geen chello gehad. In deze tijd heb ik adsl (zonnet) + adsl2 (interNLnet) gehad. Nadat ik besloot om terug te gaan naar chello, kreeg ik weer m'n eigen e-mail adres terug. En tot mijn verbazing kreeg ik van de laatste 3-4 maanden al m'n mail weer binnen. (denk dat 13 maanden mail te veel was) Maar inderdaad mail van bedrijven (had wel doorgegeven dat ik 'n ander adres had) toch zijn ze door blijven mailen.

Wat mij verbaasde is nadat ik zonnet opgegeven had, ik mijn e-mail adres gewoon kon blijven houden. Dat vond ik zeer toppie van ze. Hiermee voorkom je uiteraard dat je dat soort dingen krijgt die jij beschrijft.
 
Topicstarter
Topicstarter
Barry

Barry

Forum Gebruiker
Berichten
38
Zo doet Chello het niet (altijd)... Kijk maar naar mijn situatie, ik heb tot 2x toe voormalige accountnamen toegewezen gekregen...
 

kvdijk

Forum Gebruiker
Berichten
190
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
De praktijk:

1)

je meldt je aan bij Chello en krijgt een gebruikersnaam
of zoals in mijn geval, door een snelheidswijziging kreeg ik een nieuwe gebruikersnaam

bijv: jjansen

Toch wel goed gelezen.....
Er staat duidelijk snelheidswijziging (en niet modemwissel enz) ;D
 

bob1200

Forum Gebruiker
Berichten
58
Een snelheidswijziging of elke andere wijziging inclusief een ander modem heeft niets te maken met het krijgen van een andere gebruikers naam. Het enige wat in zo'n geval nodig is dat ze de verbinding resetten en dan kan je binnen 15 min. (vaak direct) weer met de nieuwe snelheid of andere modem internetten.
 
Topicstarter
Topicstarter
Barry

Barry

Forum Gebruiker
Berichten
38
Ik zal nooit overgaan tot het publiceren van deze gegevens, maar het feit ligt er, graag andere ervaringen...
 
Bovenaan