• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

printerserver aan router

S

Sietse

Ik maak gebruik van een netwerk 2 pc's en een notebook wireless. Nu zou ik graag aan mijn router een printerserver willen hangen met een ingang netwerk en een parallele uitgang. Zodoende hoeft er niet altijd een pc aan te staan (waar de printer aan hangt) om te kunnen printen. Er zijn wel (prijzige) printerservers op de markt maar die kunnen veel meer dan ik eigenlijk wil. Heeft er iemand een idee?

::)
 
Er zijn voldoende printservers op de markt verkrijgbaar....
Let op: geen van deze printservers zijn full duplex. Het netwerkverkeer kan maar 1 kant op, van PC naar printserver. Je zal dus nooit de status van je printer op kunnen vragen.

Ik heb pas een nieuwe USB-printer gekocht...mijn printserver ligt inmiddels op zolder. Mocht je niets voordelig kunnen vinden, geef dan een gil.
 
ehm je kan toch ook gewoon een printer delen met je router?
 
dano zei:
ehm je kan toch ook gewoon een printer delen met je router?
Klopt! Als je tenminste een router met ingebouwde printerserver hebt, of een printer met ingebouwde netwerkkaart.

Ik persoonlijk zou ook liever met een losse printerserver werken, omdat ik die kan plaatsen waar ik wil.
Mijn router staat namelijk in de meterkast en dat is niet echt een fijne plaats voor de printer. ;D

Overigens zijn niet alle printers geschikt om via een printerserver aangestuurt te worden. (Zie bij FAQ van de printerservers van Sitecom.)
 
Je kunt proberen ergens een tweedehands JetDirect op de kop te tikken: veel bedrijven hebben deze gewoon liggen omdat Laserjets tegenwoordig bijna standaard een NIC hebben (bedrijfsmatige printers dan). En je kunt hier gewoon de status van je printer mee opvragen etc. etc. in tegenstelling tot wat Harmen zei.
 
Je kunt ook eens bij axis op de site kijken
WWW.AXIS.COM

Hier staan er ook een aantal. Deze gebruik ik ook en hij bevalt heel goed.
 
Terug
Bovenaan