Printer delen

P

placebo

Ik heb de Belkin Wireless 54g router en die werkt prima. Pc via kabel aangesloten op de router en de laptop gaat draadloos. Kan iemand mij vertellen hoe ik de printer, die aangesloten is op de 'vaste pc' kan gebruiken vanaf de laptop.

Ik denk dat ik het zoeken moet onder het 'delen van een netwerkprinter' wat ik in het helpmenu van XP kan vinden maar daar moet ik computer en printernaam ingeven en ik weet niet wat ik daar in moet vullen. Klopt dit dat ik het zo moet doen en zo ja, wat moet ik invullen en hoe kom ik aan computer- of printernaam ?

Greetz,
Placebo
 

FireFly

Forum Gebruiker
Berichten
2.607
open de map "printers en faxapparaten" (Configuratiescherm), rechtermuisklik op je printer -> delen. Kruis "deze printer delen" aan en geef hem een leuke naam (bijv. 'Kleurenprinter').
Op de andere pc ga je ook naar de map "printers en faxapparaten", en klik op "Printer Toevoegen". Het is een netwerkprinter, en de rest is denk ik wel zelf uit te vogelen.
 
M

Mr.W

Dit laatste werkt overigens niet indien je bv op de pc waar de printer aanhangt winXP pro hebt en op de andere pc 98/me/2000 ofzo. JE zult dan op de XP machine meerdere drivers voor de printer moeten installeren. (je kunt dit in de xp driver opgeven). Indien je op alle systemen in dezelfde werkgroep zit met allemaal xp, dan zal xp lokaal de netwerkprinter al zien staan nog voor je een verbinding met het ding hebt gelegd...HOEZEE!!! LEVE XP!
 
Bovenaan