• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Printen via WiFi Ubee traag

Status
Niet open voor verdere reacties.
T

Theo58

Ik heb een eigenaardig probleem:
2 Weken geleden een Cisco modem/WiFi router van Ziggo gekregen, alles werkte goed, kon printen vanaf alle PC's via WiFi (printer hangt achter een USB print server).
Modem viel echter na enkele dagen 2-20 keer per dag uit. Ziggo heeft deze vervangen door een Ubee EVW3200.
Internet prima, WiFi prima, maar printen vanaf een PC verbonden via WiFi met het netwerk gaat heel erg traag (alsof de data in kleine pakketjes overkomt), erwijl dat met het Cisco router prima ging.

Printen via een LAN-verbinding gaat ook snel en goed. Printen direct vanaf PC via USB ook goed. Alleen via WiFi van de Ubee zeer zeer traag, terwijl het bij de Cisco wel goed ging.

Iemand een idee?
Instellingen van WiFi van de Ubee?
 
Wat voor soort beveiliging/encryptie gebruikt je? (WPA/WPA2) Ik zou hiermee wat dingen testen, heb dit al eerder voor problemen zien zorgen i.c.m. oudere apparaten.
 
Hallo Ric,
Bedankt voor je reactie. Zelfs met alle beveiliging uitgeschakeld hetzelfde resultaat. Printen gaat zeer traag.
De beveiliging zal toch alleen maar werken bij aanmelding?
 
Geen idee of dit iets uit kan maken, maar op wireless-WMM support pagina kun je WMM activeren. Dit geeft de software de mogelijkheid om aan datapakketten een prioriteiten mee te geven. Ik heb echter geen idee of iets als een printer daar iets mee doet.
 
Ik denk persoonlijk niet dat WMM hier iets aan kan verbeteren, omdat het bedoeld is voor multimedia. Maar wie weet..

Vroeger op mijn werk hadden we ook printservers, en die hadden ook af en toe een factory reset nodig. Heb je dat al geprobeerd, of even de stroom er een paar minuten af halen misschien?
 
Geen idee of dit iets uit kan maken, maar op wireless-WMM support pagina kun je WMM activeren.
WMM aan of uit maakt niet uit.

Vroeger op mijn werk hadden we ook printservers, en die hadden ook af en toe een factory reset nodig. Heb je dat al geprobeerd, of even de stroom er een paar minuten af halen misschien?
Ook alles al meerdere keren gereset in verschillende volgordes. Heeft allemaal niets geholpen.

Ik wacht de downgrading naar de oude firmware nog even af, kijken of het dan beter wordt.

Bedankt zover.
 
Het is opgelost! Printen via WiFi werkt weer zoals het hoort.

Nu weet ik niet of het aan de nieuwe firmware heeft gelegen. Ik heb eerder niet gekeken welke versie dat was. Ik heb nu 9.9.2009. Is dit de oude of de nieuwe firmware?
 
9.9.2009 is de oude. Maar om verwarring te voorkomen: Een dikke maand geleden is de EVW geupdate naar een nieuwere versie, waar blijkbaar meer bugs in zaten dan gedacht. Sinds deze week worden de modems weer terug gezet naar 9.9.2009. Dus het kan zijn dat je probleem in de nieuwe firmware zat.
 
Pfff. Daar ben ik dus goed mee weggekomen. Hopelijk wordt een nieuwe versie nu beter getest voor ze gaan uitrollen.

Mijn probleem is opgelost. Dank allemaal! :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan