• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Portforward Sitecom WLR-6100 icm Cisco EPC3212

Status
Niet open voor verdere reacties.
J

jokapo

Hoi,

Ik heb sinds kort een Synology Nas die ik met enige regelmaat van buitenaf moet benaderen. Dit gaat zonder probleem.

Het probleem wat het met zich meebrengt is dat anderen dit ook graag proberen en dan uiteraard het liefst over de standaard poorten 21 (FTP) of 22 (SSH).

Nu is mijn Cisco EPC3212 verbonden met een Sitecom WLR-6100.

Hoe kan ik poort 21 en 22 het beste forwarden vanaf mijn router en/of modem?

Ik heb het al geprobeerd dmv de poorten te veranderen in de virtual server mogelijkheid van de router.

Dit heeft echter niet geleidt tot afname van inlogpogingen.

Ik weet niet meer hoe of wat ik moet veranderen om eea voor mij juist werkend te krijgen en voor een "onbevoegde" onbereikbaar (voor zover dit mogelijk is).
 
Virtual server is nog erger dan individuele poorten openen. Als je een poort opent, kun je niet verhinderen dat anderen via die poort toegang proberen te krijgen.
In de firewall kun je nog wel IP filtering toepassen las ik.
 
moet ik hier dan in dit geval port 22 en dan in de andere tab bijvoorbeeld port 8021?
 
Als je bij portforwarding een poort invult en opslaat krijg je vanzelf een volgende lege regel.
 
Ik zou me niet druk over die pogingen maken. Gewoon een sterk wachtwoord kiezen, het 'admin' account uitzetten, en instellen dat je maar 3 à 5 pogingen per IP adres krijgt.

Ik heb ook een Synology Nas en zie allerlei pogingen voorbij komen. Meestal probeert men "administrator" als account, in de hoop dat de eigenaar dit en het standaard wachtwoord nog nooit aangepast heeft. Werkelijk waar, die mensen bestaan. :shock:

Vorige week eens een originele poging, uit Zuid-Korea. Ik denk dat er nu wel 20 echte namen gebruikt werden. Allemaal Amerikaanse voornamen. Denken ze dat wij Nederlanders onze kinderen Amerikaanse namen geven? Of krijgen ze geen aardrijkskunde in Zuid Korea?

Ik elk geval is het al een wonder dat ze een accountnaam raden, laat staan dat ze zo'n wachtwoord raden als je het aantal pogingen beperkt. :applause:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan