• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

portering KPN nummers als ik al AIE heb.

Status
Niet open voor verdere reacties.

wvroessel

Forum Gebruiker
Berichten
271
Op dit moment heb ik een alles in 1 extra abo bij Ziggo en een isdn-2 lijn bij KPN met een telefooncentrale. Nu ga ik deze centrale vervangen door twee analoge sets Siemens Gigaset C300A duo, doordat de ISDN centrale zijn langste tijd heeft gehad en regelmatig uitvalt. Er zijn bijna geen ISDN alternatieven meer en overheveling van KPN naar Ziggo levert me € 16,50 minder kosten op per maand met Volop bellen op twee lijnen. Nu heb ik belvrij altijd van KPN (waarbij ook mobiel zit). Ziggo daarintegen levert me gratis bellen naar veel buitenlandse nummers.
De gigasets ga ik eerst achter de quadvox van KPN zetten zodat ik analoog over ISDN kan bellen.
Na de installatie wil ik de 2 telefoonnummers die ik nog gebruik porteren naar mijn Ziggo abo. Het telefoonnummer van ziggo wat ik nu heb gebruik ik niet en kan vervallen.
Zou me dat lukken? Of moet ik eerst AIE veranderen in een abo internet + tv? En dan AIE weer aanvragen ? of zou Ziggo hier makkelijk in mee werken en mij abo aanpassen door KPN op te zeggen en de nummers te porteren (met verwijdering van het huidige ziggo nummer)?
Morgen eens bellen met Ziggo, maar ben bang dat het callcenter daar niet mee overweg kan.....

Als ik eerst naar internet + tv moet dan ga ik er van uit dat alles van internet gelijk blijft, zoals mailboxen. Kortom telefonie vervalt dan, en snelheden gan iets omlaag. Heeft iemand er ervaring mee?
 
Ik heb nummerportering een keer achteraf aangevraagd. En toen ging Ziggo precies doen wat je zelf al voorstelt. Bij Ai1 abo werdt gesplitst in Z3 + TV en daarna weer met telefonie samengevoegd tot alles in een. Uiteraard ging dat helemaal fout en heb ik een week zonder telefonie gezeten.
 
Ik heb nummerportering een keer achteraf aangevraagd. En toen ging Ziggo precies doen wat je zelf al voorstelt. Bij Ai1 abo werdt gesplitst in Z3 + TV en daarna weer met telefonie samengevoegd tot alles in een. Uiteraard ging dat helemaal fout en heb ik een week zonder telefonie gezeten.

Maar dan ben ik wel weer een nieuwe AIE contractant en kan dan een interactieve recorder bestellen voor 119 euro :) Ik weet niet of ik daar op zit te wachten, maar mijn humax 5050c is al weer 5 jaartjes oud.. Wacht eigenlijk liever dan tot die crashed en dan een humax 5200 of opvolger aanschaffen....
 
Bij ons ging het wel helemaal goed om op die manier de nummers van kpn naar Ziggo te verplaatsen. Echter, als je denk dat voor de aanbieding voor nieuwe klanten in aanmerking te komen, kan dat nog wel eens goed tegenvallen. Hangt er vanaf wie je treft. Ik ken er bij wie het niet gelukt is, maar ook van 1 die wel een aanbieding kreeg toen die dreigde anders weg te gaan.

Binnenkort betalen we dus ook kansspelbelasting bij Ziggo ;-)
 
Vandaag een vriendelijke en kundige mevrouw van Ziggo aan de lijn gehad (ja, die hebben ze ook). Mijn AIE abo werd omgezet nar een internet+tv abo zodat het ziggo telfoonnummer verviel. Enkele uren later werd dat weer gewijzigd naar AIE, en is de portering van beide nummers aangevraagd bij KPN. Nu afwachten hoe snel dat gaat.

Heb ik mijn Humax 5050C pas 3 1/2 jaar ? Werkt nog toppie en is intiutief beter dan de cisco, welke ik gezien heb bij mijn schoonouders.
 
Gisteren de bevestigingen van Ziggo gehad. Mijn AIE is omgezet naar Internet+TV (Z3) en de aanvraag Z1 telefoon loopt per 13 oktober. KPN heeft ook bevestigd dat de nummers beeindigd worden en overgaan naar een andere provider.
Wel even gebeld dat ik dadelijk AIE extra weer heb en geen losse abo bij Ziggo (dat is duurder). We gaan dan 13 oktober 2012 over met de telefonie...
 
Nu ga ik deze centrale vervangen door twee analoge sets Siemens Gigaset C300A duo
De gigasets ga ik eerst achter de quadvox van KPN zetten zodat ik analoog over ISDN kan bellen.
Waarom ga je geen Fritz!Box als router gebruiken (incl. telefooncentrale), dan hoef je alleen maar handsets aan te schaffen die je gewoon kunt aanmelden op de Fritz!Box (max. 6 dect telefoons)
Bijvoorbeeld de Fritz!Box 7270 of 7390
 
De Fritzbox ondersteunt maar één analoge lijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan