Port Forwarding

PepijnK

Forum Gebruiker
Berichten
3
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Hi,
Ik probeer al enige tijd een poort open te zetten, echter lukt dit niet. De TP-Link Archer C5400 is aangesloten op de Ubee EVW3200. Bij beide staan de dhcp-servers nog aan. Echter is het wifisignaal bij de Ubee uitgezet. DIt betekent dat elk apparaat verbindt met de TP-Link. De PC waar de server op staat heeft een intern IP aangewezen door de TP-Link(192.168.0.x) met als Default Gateway de TP-Link(192.168.0.1). De TP-Link zelf heeft een intern ip toegewezen gekregen door de Ubee. Verschillende manieren zijn geprobeerd echter staat de port nooit open.
 
En waarom moet er een poort open want dat mis ik in je verhaal?

En waarom zit die TP link Archer er tussen?
 
Ik wil een eigen servertje opzetten voor mezelf en aantal vrienden. De TP zit er tussen omdat het wifi-signaal van de Ubee zelf te zwak was voor volledige dekking van het huis. De TP link kan 2 bandbreedtes tegelijk aan.
 
Je moet je eigen eerst afvragen of het verstandig is om die poort open te zetten, want als dat al niet lukt heb je dan wel genoeg kennis om een server te beveiligen? Want anders wordt de boel straks gehackt of heb je een malware besmetting en moet Ziggo jou internet aansluiting blokkeren.

Ik ga er vanuit gezien dat je 2 dhcp servers hebt draaien dat je modem nog in router mode staat en je dus 2x NAT doet. Dan zul je ook 2x de betreffende poort moeten open zetten. (in het modem en in de router)
 
Klopt 2 DHCP en 2x NAT. Heb ook 2* de desbetreffende poort openstaan. Volgens de log van de TP is dit succesvol gebeurt. Ik heb gelukkig al kunnen vaststellen waar het probleem zit echter nog niet kunnen oplossen. Met een laptop direct aangesloten op de ubee en toen werkte het prima. De oorspronkelijke PC/Desktop ook direct aangesloten aan de ubee en het werkt niet meer. Dit zou dus betekenen dat evt firewall van de Desktop het probleem is. Inkomende verbindings regel toegevoegd voor de desbetreffende port, maar dit werkt ook niet. FireWall tijdelijk uit, werkt niet. De port blijft dicht via de Desktop.

Al eerder dezelfde port opengezet zonder problemen voordat de TP aanwezig was.
 
Zoals ik het lees gebruik je 2 routers achter elkaar.
Waarbij bij beide DHCP aan staat. Dus dan heb je 2 netwerken.
Ik denk dat je je eerst af moet vragen of je dat wel wilt.
Ik denk dat je beter van 1 van de 2 een Access Point kunt maken.
Mocht je dat wel willen, dan dien je dus ook op beide routers port forwarding in te stellen.
 
en 2x NAT. Heb ook 2* de desbetreffende poort openstaan

Open zetten is nooit genoeg. Je moet ze ook forwarden naar het goede adres, zodat de verbinding op het goede apparaat uitkomt. Ik verwacht dat het daar mis gaat.
 
Open zetten is nooit genoeg. Je moet ze ook forwarden naar het goede adres, zodat de verbinding op het goede apparaat uitkomt. Ik verwacht dat het daar mis gaat.

Dat vermoed ik inderdaad ook, modem moet je forwarden naar de router, en op de router naar de server/desktop
 
Terug
Bovenaan