• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Port forwarding

  • Onderwerp starter Charlesvl
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
C

Charlesvl

Sinds een dag heb ik Ziggo internet met een Ubee evw3200 modem router.
Waar ik al bang voor was Port forwarding werkt niet. Na een dag zoeken op verschillende fora weet ik ondertussen dat ik niet de enige ben echter een oplossing voor het probleem kan ik niet vinden. Ik heb een QNAP NAS en wil deze van buiten af benaderen. Ik wil een externe poort laten forwarden naar port 80 en het IP adres van het NAS. Echter wat ik ook doe, ik krijg geen verbinding met het NAS. Geef ik in een broweser mijn externe ip adres (het zgn WAN IP adres) met de poort op, blijft de browser een uur staan pollen, maar krijgt geen verbinding. Geef ik een andere poort op stopt de browser binnen enkele seconden. Het lijkt er dus op dat de forwarding ergens wordt tegen gehouden. Firewall en Internet security uit gezet en het resultaat is het zelfde, de browser blijft pollen.
In de oude situatie krijg/kreeg ik meteen het aanlog scherm van de NAS. Intern werkt alles prima: NAS te benaderen zowel bedraad als via WIFI.

Ik heb de volgende instellingen in de router staan :
Local ip: ipadres NAS
Local Start Port : 80
Local End Port : 80
External IP : 0.0.0.0
External Start Port : 8181
External End Port :8181
Protocol : BOTH
Enabled : ON

DMZ Address 192.168.178.0

Iemand een idee wat er nog fout zit ?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Geef ik in een browser mijn externe ip adres (het zgn WAN IP adres) met de poort op, blijft de browser een uur staan pollen, maar krijgt geen verbinding.

Doe je dit van buiten af of van binnnen je eigen netwerk?
 
De Ubee 3200 moet je ook van binnen je eigen netwerk met zijn externe IP adres kunnen aanspreken. (Ik weet dat niet alle routers dit kunnen, maar dat mag hier geen probleem zijn).
Als ik die instellingen zie, dan zie ik zelf eigenlijk ook geen fout.
 
Soms moet je in de NAS ook nog opgeven dat hij via een bepaald IP adres kan worden benaderd. Helaas ken ik de qnap nas niet.
 
Ik doe de test via het eigen netwerk. Dit heb ik altijd zo gedaan. Het NAS behoeft geen aanpassingen. Het heeft via de oude provider altijd gewerkt.
 
Volgens mij wil TS met zijn DMZ instelling gewoon aangeven dat DMZ uit staat. DMZ is ook niet nodig bij zijn instelling.
 
Volgens mij wil TS met zijn DMZ instelling gewoon aangeven dat DMZ uit staat. DMZ is ook niet nodig bij zijn instelling.
Volgens mij gebruikt TS ook port triggers. Bij DMZ staat:

DMZ Host

This page allows configuration of a specific network device to be exposed or visible directly to the WAN (public internet). This may be used when problem applications do not work with port triggers. Entering a "0" means there are no exposed hosts.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan