Port forwarding bij router achter router

Status
Niet open voor verdere reacties.

Marcomp3

Forum Gebruiker
Berichten
65
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik heb een vraag over port forwarding. Ik heb een Cisco modem geconfigureerd als router achter router met DMZ. Daarachter hangt een Sitecom N300. Als ik extern met Filezilla contact maak met mijn NAS, werkt het goed. Op de Sitecom staat virtuele server aan. Vanuit de huiskamer werkt Filezilla niet. Is ook niet echt nodig, maar wel handig om gebruikersrechten te controleren.
Nu wil ik ook extern verbinding maken met de NAS via adminscherm en Readynas Photos II, maar dat lukt me niet. Blijkbaar wil port forwarding niet meewerken… Ik zal wat fout doen, maar weet niet wat. Ik ga er van uit dat ik hetzelfde IP-adres kan gebruiken wat ik in Filezilla gebruik, maar dan een andere poort. En dat ik op de Sitecom moet forwarden omdat de Ziggo in DMZ staat en alles 1:1 doorsluist. Waar kan ik de fout in gaan? Wat moet ik stapsgewijs doen om het voor elkaar te krijgen?
Alvast bedankt..
Groet, Marco.
 

Sitecom Webcare

Forum Gebruiker
Berichten
63
Het probleem met betrekking tot Filezilla vanaf lokale computers zal te maken hebben met loopback. Intern kunt u dit mogelijk wel regelen door het lokale IP-adres van de NAS te gebruiken (192.168.0.x).

Wat betreft het extern verbinden met de andere diensten, dit zou inderdaad op dezelfde manier moeten kunnen. Dus met een Virtual Server of Port Forward regel richting het IP-adres van de NAS in combinatie met de juiste poort. Hierbij gebruikt u bij de regel overigens niet het WAN IP-adres wat u normaal gesproken bij Filezilla gebruikt, maar het lokale IP-adres van de NAS. Als het goed is heeft u al een werkend voorbeeld hiervoor gezien de Filezilla regel wel werkt. Mocht het hiermee niet lukken, dan kunt u het beste even controleren of de 2 diensten in te stellen zijn op een andere poort en het eens met een andere poort proberen.
 

Jan045

Forum Gebruiker
Berichten
2
Port Forward

Om geen lang verhaal te schrijven:

Achter de UBEE 321 heb ik een NAS. Gebruik veel FTP van buitenaf.
In de UBEE Port 21 geforward.

Sinds kort was NAS van buiten niet meer te benaderen, allerhande meldingen. Van binnen uit wel te benaderen. Gebruik als FTP: Filezilla.

Na van alles geprobeerd te hebben, uiteindelijk naast Filezila het progr. IPswitch geinstalleerd. En dat werkt van buitanaf WEL, met Filzezilla lukt het niet meer. Lijkt op conflict tussen Filezilla en UBEE, ontstaan na upgrade van een van die twee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan