PopUP Internet Explorer 6 is oud en onveilig

coco

Forum Gebruiker
Berichten
2.019
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Al enge tijd krijg ik een Popup met de text;
"Internet Explorer 6. Dit is een oude en onveilige browser die niet meer wordt ondersteund Download zo snel mogelijk één van de volgende nieuwe browsers ***Reclame***."
Waar komt dit vandaan ?
En wie heeft dit verzonnen en waarom?

Dat IE6 oud is weet ik, maar ik wordt nog steeds voorzien van Securty Updates.
Dus dat onveilig klopt niet.
 
Ik zou toch maar snel gaan updaten, en volgende maand gaat het vanzelf bij de maandelijk patches, het bericht komt van MS.

hatolex
 
hatolex zei:
Ik zou toch maar snel gaan updaten, en volgende maand gaat het vanzelf bij de maandelijk patches, het bericht komt van MS.

hatolex

Heb je een link van Microsoft waar ik dat kan vinden.

Ik zie die popup alleen maar op Chelloo.nl tevoorschijn komen.
 
Dat bedoel ik niet ik wil een link dat IE6 onveilig is en niet meer wordt ondersteund.

Al die nieuwe shit van MS is niet altijd een vooruitgang.
 
hatolex zei:
https://www.microsoft.com/netherlands/artikelen/Techniek/IE8.aspx

aub

hatolex

Die link geeft geen antwoord op de vraag van coco, hier wordt alleen beschreven wat IE8 is....

De vraag is waar staat dat MS popup berichten aan het sturen is en dat over een maand er geen patches meer uitkomen voor IE6?
 
ie6 end of support

Maar bedenk wel, dat een update naar een hoger versienummer meer met zich meebrengt als wat patches ooit kunnen en zullen bewerkstelligen! Patches zijn pleisters om de grove fouten/lekken te repareren, maar het product gaat niet met de tijd mee! Zo werk je nog met verouderde onderdelen, maar ook met de certificaten (trusted certificates) ga je de mist in. Deze db krijgt geen updates, waardoor je certificaten als vertrouwd kunt markeren, terwijl dit al jaren niet meer het geval is. Maar ook nieuwe certificaat-uitgevers staan hier niet in, waardoor deze weer niet als vertrouwd gemarkeerd worden terwijl dit wel zou moeten. Om maar een klein voorbeeldje uit een waslijst aan verbeteringen op te noemen.

Daarnaast is IE6 gewoon oude troep: de grootste vooruitgang van MS (in IE) is dat ze zich meer aan de standaarden gaat houden. In IE6 doet ze dat helemaal niet! IE7 is al een lichte vooruitgang, IE8 weer ietsje meer...

IE6 is ernstig achterhaald, dus een advies van een internetondernemer: update naar minimaal IE7! :6

Oh, en MS geeft geen popups! Beschouw die maar als malware, waar ze ook opduiken!
 
En terzijde,ie7 is niet slecht in gebruik.Ik ben zelf ook nooit de snelste om een nieuwe versie te installeren,iets wat vaak problemen met zich mee brengt.Maar de migratie naar ie7 verliep vlekkeloos.Het blijft natuurlijk van microsoft,maar het is iig een vooruitgang t.o.v. ie6.
 
Terug
Bovenaan