• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

POP3 versus IMAP: graag advies BVD...

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Red Fox

Beste Ziggo gebruikers,

Ik zou graag wat advies hebben m.b.t. tot mijn e-mail wensen...:giveup:

Gegeven:Een viertal devices, allen worden in meer of mindere mate gebruikt voor het ontvangen en verzenden van e-mail.

  • iMac (OS X 10.9.5)
  • iPhone 4 (iOS 7.1.2)
  • iPad Air (iOS 8.0.2)
  • Samsung Laptop (Windows 7 Ultimate)

Huidige manier van werken:Gezien de wens om op alle devices offline de beschikking te hebben over alle verzonden en ontvangen e-mail, wordt op alle devices op POP3 basis mail verstuurd/ontvangen. Het "synchroniseren" van de inkomende mail geschiedt simpelweg door op alle devices mail op te halen van de (ziggo) server. Dit werkt, maar is redelijk omslachtig omdat op alle devices de mail "verwerkt" dient te worden. Op de iMac en Samsung Laptop wordt de mail verwerkt door deze te verplaatsen naar de bijbehorende map. We praten zomaar over 100 mappen of meer! Op de iPhone en iPad wordt de belangrijke mail "gewoon" bewaard.

"Synchronisatie" van verzonden mail gaat wat omslachtiger. Dit bereik ik door op alle devices een BCC naar mezelf te versturen en deze (inkomende) mail op de overige 3 devices te verplaatsen naar de map "verstuurde" mail.

Het werkt allemaal maar is natuurlijk verre van de beste oplossing.

Voor de goede orde, op de iMac draait Apple mail en Outlook waarbij in Outlook de mail weer wordt verwerkt zoals eerder aangegeven. Op de Windows Laptop draait Outlook en op de iPhone en iPad de gebruikelijke e-mail toepassing.


De Wensen:  • Gesynchroniseerde e-mail (inkomend en uitgaand), agenda en contactpersonen in outlook op de twee PC's en op de betreffende toepassingen op de iPhone en iPad.

  • Daarnaast dient het huidige .PST bestand behouden (beschikbaar) te blijven i.v.m. de database van mails, agenda en contacten die vele jaren teruggaat.

  • Daarnaast geniet het de voorkeur dat dit alles ook in de "nieuwe" situatie offline beschikbaar is.

Ik realiseer me dat dit nogal een verhaal is, maar het lijkt mij dat een doorgewinterde IT-er hier wel wat zinnigs over kan zeggen.
Ik heb enige tijd geleden met de Helpdesk (tweede-lijns) van Ziggo gesproken over IMAP versus POP3, maar er bleven wat mij betreft te veel zaken onduidelijk om over te stappen naar IMAP.

Ik ben bijzonder benieuwd of er deskundigen zijn die hier een uitspraak over willen/kunnen doen.

Alvast vriendelijk bedankt voor het meedenken.


MVG Red Fox
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan