poorten openzetten

  • Onderwerp starter jan_blommers
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
J

jan_blommers

Heb een epc 3928ad modem, maar problemen met poorten openzetten.
heb er een paar openstaan, welke ik ook met poortcheck kan zien.
bv poort 5000 voor de Nas en 65535 voor ip camera.
maar nu wil ik poort 4550 openzetten, welke ik doorverwijs naar ip adres van andere ip camera, maar lukt niet, net zoals vele andere poorten.
Als ik nou poort 65535 uitschakel en deze zelfde poort naar ander ipadres stuur, werkt deze ook niet meer.
Wat doe ik niet goed of verkeerd?
 
FTP-poorten

Op de vraag van de vorige OP heb ik geen oplossing. Maar met ditzelfde modem (EPC 3928AD) wel een poortprobleem m.b.t. FTP. Vandaar mijn posting in deze tread.

Poort 20 en 21 uiteraard geforwarded in de configuratie naar mijn NAS, maar als ik hem via (bijv. FileZilla) benader, dan legt FileZilla contact met de NAS maar kan de mappenlijst niet openen en antwoordt met de zin:
"Server genereerde een passief antwoord met een ontraceerbaar adres. Gebruikt het serveradres in de plaats".

Heb uiteraard passief als actief geprobeerd, maar geen resultaat. Voorheen had ik een UBEE modem en daar achter een Cisco WRT320 en daar "simpel" poort 21 doorgezet naar mijn NAS en dat werkte altijd goed.

Verschil tussen toen en nu is dat je in de WRT320 kon kiezen voor FTP en dan poort 21 invulde. Bij de EPC 3928AD staan geen protocolen genoemd maar moet je de begin- en eindrange opgeven van de in- en externe serverpoort.

Iemand reeds ervaring met dit nieuwe modem van Ziggo?
 
Volgens mij als je zowel beginpoort als eindpoort 21 neemt moet dat werken

altans in het Ubee modem werkte het

https://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=44507

En het zijn en blijven computers soms werkt het als je een hard reset geeft
dit betekend stroom 10 minuten ofzo van het modem af

Oja voor ik het vergeet als je twee keer een NAT heb omdat je twee routers achter elkaar hebt moet je wel in je ziggo router de poorten naar je eigenrouter forwarden naar het wanip van je eigen router.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bedankt voor jullie reacties. Alleen poort 21 als begin en einde van de reeks (zowel in- als extern) werkt dus blijkbaar niet.
Als ik nl. van buiten naar binnen kom, dan zie ik in het scrollende inlogvenstervenster van FileZilla dat hij contact maakt maar niet de mappenlijst kan ophalen.
Achter het IP-adres (in mijn geval) staat er dan 192.168.0.1.7.68.
192.16.0.1 is dus mijn interne FTP-server en die cijfers in mijn voorbeeld (7.68) zijn bij elke nieuwe poging weer anders. Dus heb ik thans de range maar "opgerekt" en 21-6000 ingevuld. En dan gaat 'ie wel goed. Maar waarom en of dit wel veilig is? Met een poortscan blijkt uitsluitend poort 21 open te staan.
Voor alle zekerheid: de Ziggo EPC 3928AD is de enige router/modem in huis. Daar zit dus niets meer tussen.
 
Je hebt natuurlijk een server op poort 21 draaien die wordt gezien door de poort scanner.
maar ja de rest van de poorten zullen wel open staan maar ja zonder dat daar een server op draait zul je die dan ook niet zien met de poort scan.
 
Op je interne netwerk hoef je geen poorten te forwarden. Extern ftp hangt af van wat voor protocol je gebruikt, passive of direct (niet passive).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan