• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Poorten openzetten voor Bittorent! Help!

  • Onderwerp starter memphis88888
  • Startdatum
ik word er helemaal gek van. het werkt nog steeds niet. ik zit nu met 5 kb te downloaden terwijl de rest met min. 50 kb zit te downloaden.
 
welke poorten moet je gebruiken,

en idd bij de virtual server zijn,

private en public poort hetzelfde invullen en bij ip-adres invullen het ip-aders van je pc

Type moet op both staan,
 
Gebruik zelf Bitcomet 0.56 en daar zit ook UPnP in, dwz. dat (bij gebruik van WinXP) er op verzoek van programma's poorten worden open gezet in je router als deze dit ook ondersteund.
Heb net ff de gebruiksaanwijzing van de Sweex router doorgenomen maar kom daar niks over UPnP tegen. Ben dus bang dat je idd. de NAT special Application zal moeten invullen. En dat 2x omdat het zowel voor TCP als UDP moet, weer helaas omdat je router geen optie 'Both' heeft.
Vul de poortranges in, zoals je al in je 1e post aangaf, onder Trigger Port Range.
Maar let op! Er zijn steeds meer trackers die juist de door jou genoemde poortrange blocken vanwege allerlei ongewenste bezoekers. Het kan dus zijn dat je nog meer poorten/poort ranges zal moeten invullen. Meestal wordt dit wel op de websites van de bewuste trackers vermeld.
Suc6.
 
Ik heb hetzelfde probleem gehad, heb ,met veel zoeken het volgende gedaan, (zie plaatje) Heb eeb oude sweex router nm: een 000020 ;D hierin heb ik zo'n beetje alles ingevuld wat ik ben tegengekomen bij "special applications"
dus vraag me niet welke waarom is,
Het klopt dat sommige sites een bepaalde reeks poorten niet toelaten Heb de firewall in de router uitgeschakeld en in XP met servicepack 2 ingeschakeld.
Gebruik Azureus, vul het eens in je router in en ga weer downloaden,
je moet wel geduld hebben en kijk of je smiley's (bij azureus dan) groen worden ,is een indicatie dat er in elk geval geen NAT probleem meer is.
Soms blijven ze geel maar downen wel prima, soms zijn ze groen maar is de snelheid weer erg laag.
Probeer ook meerdere kleine bestanden aan te klikken om te downloaden , als je nog niet weet of alles goed is.
Het is een heel verhaal geworden zie ik.
 
Waarom gebruik je niet gewoon Bitlord? dat werkt als een speer en dat progje map je poorten gewoon via de software en het is gebruikersvriendelijk.

TdK
 
ik heb alles geprobeerd en het werkt nog steeds niet. het uploaden werkt perfect. ik upload 50 kb...download is nog steeds laag. rond de 10 kb....ik dank jullie voor de hulp.
 
Nou weet niet of ik hier al dingen ga zeggen die allemaal al gezegd zijn ;D, maar ik had precies hetzelfde probleem. Heb dus inderdaad de firewall van mijn sweex-router (met draad) uitgezet. Overgestapt op azureus, en vervolgens bij  de setup van de sweex router, virtual server (zie plaatje1) een aantal poorten ingevuld. deze staan dus ook gelijk doorgelinkt naar mijn locale ip adres, ook in azureus configuratie tabje server-> bind aan locaal ip adres, daar ook locaal ip adres ingevuld (die vindt je in xp met ipconfig in dos window (maar dat wist je denk ik al)) en daarna loopt het nog steeds als een sneltreintje download meestal rond de 100 / 150 met uitschieters naar 350. Wat bij mij het hele download gebeuren tegenhield was de firewall van mijn router, ook in de firewall van xp heb ik uiteraard azureus als uitzondering toegevoegd. Verder loont het ook de moeite om de faq van de sites te lezen waar je van download, sommige sites gebruiken ander poorten.
 
ik heb hetzelfde probleem hier, gister gebruikte ik nog de chello aansluiting, met de port forwarding en virtual servers aan, werkte perfect

nu heb ik Demon DSl(wat ik ook na weken frutsen pas voor mekaar kreeg met de router) , heb zelfde instellingen, lan ips zijn hetzelfde, maar die poort staan nog steeds dicht :S

iemand hier ervaring mee?
 
Eigenlijk offtopic want het gaat nu over ADSL. Daarvoor is er een zustersite: ADSL Underground

Bij chello staan de kabelmodems in de "bridge" stand. Dit betekend (versimpeld) dat ze voor het internetverkeer transparant (onzichtbaar) zijn.
Bij adsl gebeurt dit ook, maar het komt ook voor dat je in plaats van een modem in "bridge" stand, een modem/router krijgt (1 of 4 lan aansluitingen). In dat geval moet je het modem zelf in bridge mode zetten of in modem/router poorten forwarden.
 
Terug
Bovenaan