• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

poorten openen in firewall cisco 3925

  • Onderwerp starter Superduper263
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
S

Superduper263

Ik heb sinds gisteren een nieuw modem gekregen (de cisco 3925) en deze ben ik nu aan het configureren. Ik loop alleen wat vast bij het instellen van de firewall. Ik wil deze redelijk strict dicht zetten en een aantal poorten open setten.


Nu zie ik een aantal pre-set opties (off, low, medium en high) waarbij een serie allowed services al is ingesteld. Ik kan alleen niet vinden waar ik dan zelf nog extra poorten voor specifieke aplicaties kan openen (bv hayday en andere spelletjes).

Dit is dus anders dan poortforwarding,waarbij het verkeer naar een specifieke PC gaat; deze poorten moeten voor het hele netwerk open kunnen.

Weet iemand hoe ik extra allowed services opgeef?
 
Voor de eigen netwerk wordt de firewall niet gebruikt. Alleen naar/van internet.
 
Voor de eigen netwerk wordt de firewall niet gebruikt. Alleen naar/van internet.

Uiteraard, maar als ik al de firewall op medium zet werken bepaalde spellen (oa HayDay) niet meer, en die poorten wil ik dan dus zelf kunnen openen zonder dat ik de gehele firewall uit moet zetten.
 
Volgens mij zijn die menus duidelijk genoeg: Kies een firewall optie die de door jou gewenste poorten open laat. In het algemeen kom je dan uit op 'low', in elk geval niet op het geheel uit zetten van de firewall, zoals je suggereert.
 
ok, dan zijn de mogelijkheden dus erg beperkt. Ik vind dat de low setting nog erg veel open heeft (omdat er helemaal geen poorten worden afgeschermd), maar dat is dus niet configureerbaar. Jammer.
 
Dat is ook nergens voor nodig. Op je PC heb je ook nog een firewall die je naar believen kunt instellen. En omdat IPV4 nog met NAT werkt, kan niemand van buitenaf bij je PC zonder dat je dat (poort openen) aangeeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan