• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Poort 80 blijft gesloten staan ivm camerasysteem

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Rainman74

Hallo,
Ik heb een vraag en ik kan tot nu toe nergens de oplossing vinden:

Ik heb Ziggo internet, een Ziggo modem en daarachter een Linksys Router voor draadloos internet.
Nu wil ik een DVR camerasysteem op het netwerk aansluiten zodat ik overal op mijn iphone de beelden live kunnen bekijken.
Ik krijg op een of andere manier poort 80 niet geopend en kan dus niet inloggen op mijn DVR-Systeem.

Wat heb ik gedaan:

Modem de Firewall uitgezet
Router de Firewall uitgezet
Op de Router poort 80 geopend en doorgelinkt naar het vaste IP van de DVR systeem.

IK heb ook geprobeerd op de modem poort 80 te openen en dan door te linken naar het IP van de DVR maar krijg dan de melding dat dit een NOT VALID IP is. (volgens mij heeft dat te maken met de range van derouter IP die anders is dan de range van de modem IP?)

Kortom ik kom er niet uit!
Intern kan ik wel bekijken op de DVR door het IP adres van de DVR in mijn browser in te tikken maar van buiten benaderen lukt dus niet.
Ik heb een poortscan gedaan echter alle poorten zijn gesloten...UIteraard heb ik hiervoor het IP gebruikt dat aan mij is toegewezen door ZIGGO.

HELP! ;-)
 
Wat voor Ziggo modem heb je ?

Ik maak uit je verhaal op dat je een modem met ingebouwde router gebruikt, klopt dat ?
Daarachter heb je weer een router en daarachter zit dan je camera systeem.

Om dat werkend te krijgen moet je 2 keer poort forwarding doen en dat gaat bijna nooit werken. Je kunt beter 1 van de routers buiten werking stellen, daarna zou je op de werkende router de poortforwarding naar poort 80 goed in kunnen stellen.

Dus heb je bewust een tweede router in gebruik en wil je die houden, dan kun je de routerfunctie van het modem door de helpdesk uit laten zetten (bellen). Je raakt dan de WiFi optie van je modem ook kwijt en zult alles met je eigen router moeten doen. Het modem wordt dan alleen 'modem' en doet verder niets meer.
 
hoi hoi

Je zou poort 80 moeten door linken van de moden richting je router ipadres (192.168.1.1) en vanaf je router moet je poort 80 verwijzen richting je camera systeem.

je kan ook de router functie laten uitzetten in je mode,

groetjes Monatoetje
 
Oke, ik heb nu de router er even afgegooid.
Ik heb nu dus de DVR rechtsteeks op mijn modem (ziggo) gezet.

Nu is het intern IP van mijn modem: 192.168.178.1
Ik heb mijn DVR aangesloten en het IP adres: 192.168.178.2 gegeven.
Poort heb ik 80 (laten staan)

En ik heb in het menu van de modem bij tab: APLLICATION/GAME, tab PORT RANGE FORWARDING van 80 tot 81 met de IP 192.168.178.2 enabled.

Zou dit juist moeten zijn nu?
 
Als je twee routers achter elkaar wilt gebruiken is het het makkelijkst om de tweede router in de DMZ van de eerste te zetten. Dan worden gewoon alle poorten die je niet expliciet ergens anders naar forward, naar die tweede router gestuurd. In die tweede router ga je dan de porten naar specifieke apparaten forwarden.

En uit de andere adviezen ze je dat er ook heel andere oplossingen mogelijk zijn, zoals in brigde mode laten zetten. Persoonlijk houd ik van de twee router optie omdat de Ubee een paar funties heeft die mijn tweede router (airport) niet heeft. Nu kan ik van beide walletjes snoepen.:wink: Maar je maakt het je wel moeilijk met een twee router oplossing.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan