POLL: veranderen uitgebrachte stem door voortschrijdend inzicht?

Status
Niet open voor verdere reacties.

m4v3r1ck

Forum Gebruiker
Berichten
393
Veranderen uitgebrachte stem (Poll) door voortschrijdend inzicht?

Goedemorgen,

Misschien een ietwat forum-technische vraag.

Is er een mogelijkheid om een POLL (2 of meerdere keuzemogelijkheden) te starten waarin de reageerders en/of stemmers hun mening (stem) kunnen bijstellen zolang een poll openstaat er er een discussie is in een draadje? Ik kan mij namelijk goed voorstellen dat je gaande weg een discussie, door de gebruikte argumenten, eventueel van mening kunt veranderen, zowel in positieve zin alsook in negatieve zin.

Bedankt alsvast voor jullie reactie!

Fijne dag verder, het zonnetje schijnt hier :cool:

Berend
 
ben het een keertje eens met bdmstudios :-)

Eens met TS, zou een goede toevoeging zijn in meeste POLLs omdat deze vaak in eerste instantie nogal vanuit een eigen perspectief wordt opgesteld, wat overigens heel logisch is en pas in een discussie forum.

Zou toe juichen als deze optie er zou zijn/zou komen
 
@xarnox en @AC bedankt beiden voor jullie reactie! Hoop dat de mods meelezen, of anders toch even een PB-tje. Wat denken jullie?
 
Kijk eens onderaan de pagina. Staat een link naar email ons.
Daarmee kun je de beheerders een mail sturen.
Werkt waarschijnlijk beter en sneller dan deze draad.
 
Een stem in een poll kun je niet wijzigen. Om te voorkomen dat mensen dubbel gaan stemmen om de uitslag te beïnvloeden wordt gecontroleerd of iemand al gestemd heeft kun je zowiezo maar 1 keer een poll invullen. Ik ken ook geen forumsoftware waarin je een stem kunt wijzigen.

Je zou trouwens met die uitkomst niet veel zinnigs kunnen, want zeker als het een anonieme poll is zie je niet of de uitslag op een gegeven moment gaat kantelen omdat iemand zijn mening aanpast of omdat er meer gestemd wordt in een bepaalde richting door nieuwe mensen.

Wil je de 'stemming' op een bepaald moment vergelijken met een eerdere peiling kun je beter een nieuwe poll starten en de oude poll stoppen en vragen of iedereen hem opnieuw invult.

Veel belangrijker is om de juiste vragen te stellen in een poll die iets zeggen over de echte mening. Vaak zijn de vragen op verkeerde manier uit te leggen. Waarom kun je bijvoorbeeld alleen maar antwoorden dat je 'anders overstapt naar een glasvezel provider' als je 'ja' wilt antwoorden op de vraag of je een hogere snelheid wilt. De mensen die helemaal niet willen overstappen maar wel een hogere snelheid willen zullen nu geen 'ja' antwoorden of in elk geval twijfelen. Ook op een niet-anonieme poll zal niet iedereen willen reageren. Zo zijn er nog legio voorbeelden van andere polls te vinden. Een poll is zo goed als de vraagstelling is, en dat is zelfs voor professionele marktonderzoekers moeilijk.... Een uitslag van een poll zegt dus niet zoveel over de mening van de gemiddelde klant. Ook omdat het merendeel van de klanten helemaal niet op forums komt.
 
Precies zoals CeeS zegt: het is lastig om op voorhand een juiste POLL op te zetten. Juist dan zou het handig kunnen zijn om je POLL aan te laten passen.

Dat iemand zijn mening wijzigt doet niets af dat hij maar 1 stem uitbrengt, alleen wisselt deze.

ik ken het VBulletin forum software niet, maar er zijn wel POLL's waarin wisselen mogelijk is.
----------
Maar als dit niet kan, is maken van nieuwe POLL ook wel een idee... met een aantal andere opties komt er een beter beeld denk ik.
 
PM aan mods voor nieuwe POLL!

Bedankt allemaal voor jullie inhoudelijk reacties!

Ik zal in een PM aan een van de mods vragen of het is toegestaan een nieuwe poll te starten en/of mijn vorige poll te sluiten. Zoals aangegeven door vele reageerders en stemmers ben ik nu van mening dat het inderdaad wenselijk is om er toch nog een aantal andere, minder zwart-wit keuzes, bij te plakken!

Zouden jullie nog even kort en bondig een aantal, voor jullie belangrijke, keuzes willen aangeven, dan kan ik deze verzamelen, bedankt alvast! :cool:

Keep you posted! Laters......

NUFF SAID!!!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan