• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ping spikes, tijdelijk?

Status
Niet open voor verdere reacties.
P

PK-1300

Hallo,

Sinds vanmiddag (ongeveer 14:00 uur) heb ik problemen met het internet. Ik vermoed dat ik last heb van ping spikes. Online gamen is bijna onmogelijk door de vertragingen. Ik kan wel gewoon internetten en video's bekijken, maar soms duurt het laden van een webpagina langer dan normaal.

Ik heb niet aan de modem instellingen gezeten, uit het niets kreeg ik problemen met internet. Nu herinner ik mij dat Ziggo deze maand de internetsnelheden omhoog zou doen, kan het zo zijn dat door deze werkzaamheden het internet hier wat instabiel is en of het dan ook een tijdelijk probleem is?

Na een uurtje gewacht te hebben met de hoop dat het probleem zichzelf zou oplossen ben ik wat speedtestjes gaan doen op https://speedtest.ziggo.nl/

De resultaten zijn ontzettend verschillend. De ping is over het algemeen wel prima, zo rond de 10-15. De download en upload snelheid verschillen nog al. Zo heb ik een test afgerond met een download snelheid van ongeveer 80-100 en de andere keer was het 10-15 Mbps. Kortom: ik begrijp eigenlijk niet wat er aan de hand is. Gezien mijn ervaringen met online gamen dacht ik dat het met de ping te maken had, maar uit de testjes blijkt de ping prima.

Ten slotte maak ik gebruik van een vaste verbinding tussen het modem (EPC3925) en mijn desktop computer.

Kan iemand mij misschien verder helpen met dit probleem? Alle hulp is welkom. :roll:

Met vriendelijke groet,

Paul
 
Meest simple al geprobeert?
Modem uit stopcontact halen en aantal minute wachten? soms pc uit als je dit en weer aan als je modem weer in stopcontact doet, hoeft niet.
 
Meest simple al geprobeert?
Modem uit stopcontact halen en aantal minute wachten? soms pc uit als je dit en weer aan als je modem weer in stopcontact doet, hoeft niet.

Wow bedankt! Je bent mijn held! Ik had het wel geprobeerd maar wachtte waarschijnlijk te kort (30s). Tot nu toe doet die het gelukkig met de volle snelheid na verschillende testjes (180Mbps). Bedankt! :pompom:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan