• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

philips 37pfl6606: ineens 'videoformaat niet ondersteund'

Status
Niet open voor verdere reacties.

emve

Forum Gebruiker
Berichten
5
Hallo,

Als 3 jaar kijk ik tv op mijn Philips 37pfl6606, waarbij ik gebruik maak van een ci+ module van neotion. Werkte altijd prima. Tot vanavond. Als ik de tv aanzet springt hij zoals altijd op de zender. Zap ik naar een andere zender dan krijg ik een zwart scherm en de melding: videoformaat niet ondersteund.

Tv uit en weer aan helpt niet. Stekker er uit en weer aan helpt niet. Alle kabeltjes er uit gehaald en opnieuw aangesloten helpt niet. CI+ module er uit, kaart er uit, kaart er in en module weer in de tv helpt niet. Ik heb alle zenders opnieuw geïnstalleerd op de wijze zoals aangegeven op de zite van Ziggo, helpt niet. Tv terug naar fabrieksinstellingen, alles opnieuw ingesteld, helpt niet.

Uiteindelijk heb ik de CI+ module er uit gelaten en opnieuw de zenders geinstalleerd. Analoog uiteraard. Ik kan analoog wel zappen etc zonder rare meldingen te krijgen. Ik heb dus het vermoeden dat het aan de CI+ module ligt. Of aan de smartcard.

Herkent iemand dit? Hoe op te lossen? Ik heb geen zin om een andere module te kopen en er dan achter te komen dat het niet aan de module ligt. Het zou immers ook aan de televisie kunnen liggen. Of niet?

Het vreemde is dat vanmiddag alles nog goed werkte. Ik heb de tv toen op standby gezet. Bij het aanzetten vanavond kwam de melding in beeld (toen ik naar een ander kanaal zapte).

Wie kan mij helpen?
 
ik zie net dat er in mijn postcodegebied een storing is bij Ziggo, vanaf 18.56 uur. Misschien heeft dat er mee te maken. Alleen heb ik er al vanaf 17.15 uur last van. Even afwachten dus.
 
Intussen nog geen verbetering. Ziggo adviseert alles opnieuw te installeren. Maar dat heb ik al een paar keer gedaan. Vanochtend nog. Helaas, melding blijft komen.
 
Heb je bij het terugzetten naar de fabrieksinstelling van de tv ook weer de laatste updates er opgezet?
Het kan ook zijn dat de Ziggo storing er nog altijd is.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Intussen nog geen verbetering. Ziggo adviseert alles opnieuw te installeren. Maar dat heb ik al een paar keer gedaan. Vanochtend nog. Helaas, melding blijft komen.

Wat jij beschrijft heeft inderdaad met de storingen te maken gehad, zo beschreven meer mensen de klachten, het zou nu anders allemaal weer moeten werken.
 
Ik heb hetzelfde probleem sinds de omschakeling naar UPC. Ik heb de 55PFL6606/H12
Al meerdere malen contact gehad met Ziggo maar tot op heden geen oplossing.. Morgen wederom contact opnemen met Ziggo.
 
TV opnieuw installeren

Ook ik had problemen met mijn Phillips TV, na de omzetting op 3 februari. Iedere keer verdwenen spontaan een groot aantal digitale zenders.
Twee keer gebeld met Ziggo: probleem is bekend, maar zit bij Phillips. Maar Phillips stuurt klanten weer terug naar Ziggo. We willen kijken of we kunnen samenwerken.

Afgelopen woensdag heb ik de TV opnieuw geïnstalleerd en dat lijkt tot nu toe te werken. Het is wel een paardenmiddel, zelfs je randapparatuur moet je opnieuw instellen. Maar liever dat dan om de 2, 3 dagen alle zenders opnieuw te moeten opzoeken. :idea:
 
Sinds een aantal dagen deed te tv weer normaal en geen zenders kwijt. Vanochtend wederom het probleem. Dit ligt echt niet aan Philips. Sinds de omzetting ben ik niet de enigste met dit probleem, maar Ziggo schuift het af op Philips en dat mijn tv kapot is. Doe er wat aan Ziggo!
 
Hier hetzelfde probleem, vanmorgen de eerste 10 digitale zenders weer weg.....hoop dat Ziggo snel met een oplossing komt.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Misschien dat jullie hier iets aan hebben?

Oorspronkelijk geplaatst door Cees
Bij sommige types Philips TV's en andere merken verschijnen na het ingaan van de nieuwe kanaalindeling de HD kanalen niet standaard op de 'lage' kanalen maar op de kanalen 925 en verder.

Via het inscannen van kanalen met een alternatief Netwerk ID in plaats van 5555 op je ontvanger kun je dit omdraaien waarna de HD versies 'laag' staan en de SD versies 'hoog'. Welke alternatieve netwerk code je moet instellen in plaats van 5555 is afhankelijk van de regio waar je onder valt. Dit is het lijstje :

RegioNetwerk IDRegioNetwerk IDSassenheim43184Den Bosch43198Alphen a/d Rijn43185Roosendaal43199Den Haag43186Tilburg43200Utrecht43187Venlo43201Veenendaal43188Roermond43202Driebergen43189Schoonbron43203Gorichem43190Zwolle43204Breda43191Hoogeveen43205Alkmaar43192Groningen43206Velsen43193Winschoten43207Capelle43194Emmen43208Amersfoort43195Gorredijk43209Hilversum43196Sneek43210Mill43197Hengelo43211
Dus frequentie 474.0 MHz en in plaats van 5555 gebruik je het getal uit bovenstaande tabel.

Als je wilt weten onder welke regio jouw postcode valt kun je die vinden in deze lijst. Dit is de ziggo planning van 2 februari 2015 waarin behalve de postcode en regio ook de geplande datum van overzetten te vinden is.
Meer informatie over de nieuwe kanaal indeling vind je op deze pagina bij Ziggo.
Zie ook: https://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=482085&postcount=1
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan