Philips 32pfk5709/12 met CI+ module

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

MeganL

Ik heb 2 dagen terug een Philips TV aangeschaft en een CI+ module met smartcard, maar ik krijg het niet werkend. Mijn smartcard is inmiddels geactiveerd. Ik heb contact gehad met Ziggo maar die konden mij niet helpen en ik heb contact gehad met Philips en na een hele hoop proberen en doen hebben we voor elkaar gekregen dat enkele zenders het doen als ik mijn TV instel alsof hij in Zweden staat. Maar ik mis nog steeds een hoop zenders. Is er iemand hier die meer verstand heeft van tv's dan mij? Heb al TIG keer opnieuw zenders gezocht. Nederlands/Zweeds maar ik krijg het niet voor elkaar..
 
Je hebt toch wel de tv eerst zenders laten zoeken zonder de ci module in het toestel?
 
Het kan wel 48 uur duren voor je smartcard goed werkt.
En de tv moet wel goed, met een goede kabel, aangesloten worden.
Mocht het dan nog niet goed werken dan zou je de leverancier kunnen benaderen om het toestel terug te brengen.
 
Zelfs zonder werkende smartcard moet je alle zenders zien.
Alleen zul je op bijna allemaal (behalve NPO1 en ziggokanaal) de tekst krijgen: 'zender gecodeerd'

Mocht je geen zenders vinden, dan ligt dat toch aan de dvb-c ontvanger van je tv. Wel de goede frequentie en zo ingevuld.
 
Als je probleem is dat je niet alle zenders kunt vinden kan het ook nog een probleem met je aansluiting zijn. Als het signaal niet goed is of als je instraling krijgt van 4G of Digitenne zenders kan het zijn dat je niet alle kanalen kunt vinden. Zoals anderen al schreven moet je zonder smartcard of geactiveerde smartcard gewoon alle zenders kunnen vinden alleen krijg je dan een gecodeerd melding in beeld, behalve op nederland-1 en nog een ziggo-zenders.

Probeer eens als test door je TV rechtstreeks op het Abonnee Overname Punt (AOP) aan te sluiten via een 'kabelkeur' kabeltje of je dan wel alle zenders krijgt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan